Skyrim'de "Kıyamet Günü" teorisi

Murat Halilbeyoğlu 22.12.2011 - 16:37
İnsanlığın sonunu getirecek olaylar zinciri son mu buluyor?
Skyrim'in ne kadar büyük bir dünyası olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat Elder Scrolls serisinin bu son oyunu sadece haritası açısından büyük değil, bu oyun aynı zamanda kendi tarihi, hikayesi hatta kıyametini bile düşünmüş.

Şimdi anlatacaklarımız sadece bir teoriden ibaret ancak oldukça ilginç bir teori. Game Informer sitesindeki bir habere göre herşey Reddit kullanıcılarından bir tanesinin aşağıda gördüğünüz resimdeki nesneyi bulmasından sonra başlamış. Kavanazoun içinde bazı böcek çeşitlerinin olduğu bu nesnelerin altında rune'lar yazıyor. Bu dostumuzda yememiş içmemiş bu runer'ların tercümesini yapmış ve ortaya kıyamet günü teorisi çıkmış.

Skyrim'de "Kıyamet Günü" teorisi
Teoriye göre oyundaki beş büyük şehir Morthal, Whiterun, Winterhold, Dawnstar, ve Windhelm çizgilerle birleştirildiğinde pentagon şeklini alıyor. Bunun yanında üç ejderha noktası ve Mzinchaleft ile Tower Stone'u da birleştirince büyük pentagonun içinde küçük bir pentagon daha çıkıyor. Çemberin içindeki orta bölgede Talos shrine'ı bulunuyor. Bu shiren'ın etrafında ise belli bir düzeneğe göre dizilmiş taşlar bulunuyor. Bu taşların da Weynon stones (Oblivion'da Martin'in bulunduğu Weynon Priory gibi) olduğu söyleniyor.

Skyrim'de "Kıyamet Günü" teorisi
Şimdi teori şu; eğer bu bulduğunuz kavanozdaki böcekleri ilgili şehirlere yerleştirip bu şehrilerde tam anlamıyla katliam yaparsanız ve ardından iç pentagondaki ejderha bölgelerindeki ejderhaları öldürüp merkezdeki tower stone'u aktif ettiğiniz zaman "Vaadedilmiş Günleri" beklemeye başlıyorsunuz.

Peki nedir bu Vaadedilmiş Günler? Teori bu noktada bizi Thalmor'lara götürüyor. Teoride analtılanlara göre Thalmor'lar bu dünyadaki "insan" ve "ölümlü" kavramlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyorlar. Bunu yapmak için ise 3 adımları var:

1- Talos'un kadimliğini ortadan kadlrımak, çünkü onun varlığı Toplanma Çarkı'nı güçlendiriyor, bu da ruhların bu düzleme bağlanmasına sebep oluyor.

2- "İnsan" kavramını ortadan kaldırmalıyız. Sadece dünyadan değil aynı zamanda "Olasılıklar Düzlemi"nden de silmeliyiz ki böylece "insan" fikri sonsuza dek unutlsun ve bir daha hatırlanmasın.

3- Talos ve Talos'un oğulları ortadan kalktıktan sonra ejderhaları bağlarından koparmak bize düşecek. Ölümlülerin dünyası sona erecek. Ejderhalar çizgisel zaman durgunluğundan kurtulabilecek ve tekrardan özgürce dolaşabilecekler, Aether'de sınırlamalar, bedeller olmadan gezebilecekler ve zamanı eskiden dolaştığımız sayısız yollara dökebilecekler, böylece biz de parçalanamaz ruhların bütünlüğünü kazancağız.

İşte teori bundan ibaret. Kısacası bu Thalmor'un "ölümsüzler dünyasına" erişmek için yapmaya çalıştığı bir rituel ancak elbette diğer bütün ırklar için kıyamet günü niteliğinde. Hatta söylentiye göre Skyrim kralını öldüren Ulfric Stormcloak'da bir Thalmor ajanı.

Siz ne düşünürsünüz bilmeyiz ancak bu arkadaşların oldukça ilginç tezleri olduğu bir gerçek.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2020 05:16
Su
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skyrim'de "Kıyamet Günü" teorisi
İlginizi Çekebilir