Skyrim'de suç ve ceza

Murat Halilbeyoğlu 12.10.2011 - 18:02
Kılıcına hakim ol yolcu
Dün sizlere Skyrim'in Xbox 360 versiyonunun kitapçığından fotoğraflar yayımlamıştık. Orada bir resimde oyundaki suç ve ceza mekaniğinin de anlatıldığını görmüşsünüzdür. Peki gerçekten yeni oyun Skyrim'de bu suç ve ceza işleyişi nasıl olacak? Suçu gören herkes direk muhafızlara mı haber verecek? Belki, daha doğrusu size bağlı olarak.

Bir suç işlediğinizde sizi o sırada görenlerin hepsi "tanık" vaziyetine bürünecekler ancak onları işlediğiniz suçtan hemen sonra yok ederseniz sorun olmayacak, olur da başaramazsanız o zaman başınıza bir ödül konulacak.

Skyrim'de suç ve ceza
Ödül koyulduktan sonra muhafızlar sizi tutuklamaya gelecekler. Başınızda ödül olmayan diğer şehir ve kasabalarda bile muhafızlar sizi içeri almayacaklar. Aşağıdaki aksiyonlar suç unsuru teşkil eden hareketler:

- Eşya ve at çalmak
- Kapkaççılık yapmak
- Kilit kurcalamak (lockpick)
- Kendinizi koruma amacı dışında kavga çıkartmak veya size saldırmayan bir karakteri öldürmek

Eğer ki bu suçlardan ötürü muhafızlara yakalanırsanız size tipik olarak aşağıdaki seçenekler sunulacak:

Kefaleti ödeyip hapisten kurtulmak: Envanterinizdeki bütün çalıntı eşyalar alınacak, kimsenin farkında olmadan çaldıklarınız dahil.

Tutuklamaya karşı çıkmak: Eğer karşı çıkarsanız muhafızlar size saldıracak. Eğer kaçarsanız başınızdaki ödül o şehir için hala geçerli olacak. Geri dönerseniz muhafızlar sizi tekrardan tutuklamaya çalışacaklar. Eğer kılıcınızı kınınıza koyup teslim olursanız o zaman oyundaki "Reputation" puanınıza göre size saldırmayı kesebilecekler ancak yine sizi tutuklayacaklar.

Hapse girip cezanızı çekmek: Eğer hapse düşerseniz hücrenizin kapısına "lockpick" yapma imkanına sahip olacaksınız, bu şekilde farkedilmeden kaçabilieceksiniz. Cezanızı çekmek için hücrenizdeki yatakta uyumanız gerekiyor. Sonrasında otomatik olarak kendinizi dışarıda bulacaksınız. Bu arada hücrede geçridiğiniz sürenin uzunluğuna göre bazı yetenekelrinizde düşüş olacak.

Gördüğünüz gibi Oblivion'un aynısı bir sistem Skyrim'de de bizleri bekliyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2019 16:09
Yaw aşşada birisi hile varmi yazmiş .. Utanin be Korsan oynadiniz yetmiyor .Birde oyun oynamayi bilmiyorsunuz Ufacik bi zorlukta bile hemen hile .. İnanin yurt dişi oyuncularina daha cok imreniyorum ülke olarak .. Herkez korsan player Hacker player .Herşeyin Sorunlu oldu gibi buda sorunlu Ülkede...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2017 12:21
abi ben gardiyan oldurdum sonra chekpoint den başladığında hep olduruyolar
bişey yapamıyorum nasıl yapıcağım bunu onuda bilmiyorum yardımcı olurmusunuz nasıl teslim olucağım lütfen yardımcı olun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2016 15:18
Bu cezalardan muhafızlardan kurtulmak hapse düşmemek için bi hile varmı cezaları silen Bilginiz var mı ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skyrim'de suç ve ceza
İlginizi Çekebilir