SNK Neo-Geo'nun 40. yılına özel bir konsolun duyurusu yapıldı

Merlinin Kazanı 1.05.2018 - 01:01
Efsane yeni hali ile dönüyor

Firma, 1978 yılında bağımsız arcade kabinleri ile işe başlamıştı. Ikari Warriors, Vaguard gibi çok popüler oyuna da imza atmıştı. Bu başarının ardında elbette sadece oyunlar yoktu. Bu arcade kabinlerinde bulunan kontrol üniteleri, standart joysticklerden çok daha iyi tasarlanmıştı. 360 derece dönüş açısı sunabilen bu kontrol cihazları, daha sonra firmayı silah gibi farklı kontrolcüler geliştirmesi için cesaretlendirmişti. 80'li yılların ortasına geldiğimizde ise oyunlarını NES gibi cihazlar için de çıkartarak gündemde kalmayı başardı.

SNK Neo-Geo'nun 40.yılına özel yeni sürümü geliyor

Ancak bu SNK firmasına yetmemiş olacak ki 31 Ocak 1990 tarihinde Neo Geo (Gelişmiş Eğlence Sistemi) adı altında çok oyunlu arcade kabinlerini marketlerde satışa çıkardılar. Reklam kampanyası olay yaratmıştı. Zira Neo Geo'nun o zamana kadar efsane olan oyunları tek bir konsolda, evlerinde ücret ödemeden oynayabileceği vurgusu tüm sevenlerini etkilemişti. Ancak bu kabinlerin marketlerde çok yer kaplaması ve yüksek fiyatları sebebi ile satışlarda istenen rakamlara ulaşılamadı. Bunun üzerine bir sene sonra ürünün daha ufak bir versiyonunu, televizyona bağlanacak şekilde piyasaya sundular. Yine de 599 dolarlık cihaz ve 200 dolarlık oyun fiyatı sevenlerinin ulaşmasını zora sokuyordu. Sistem Super Nintondo'dan kat kat güçlü olmasına karşın, o dönemde bu fiyat aralığında bir ürün almak oldukça zor idi. Ayrıca MVS kartuşları, Sega Mega Drive ya da Super Nintendo'nunkiler ile karşılaştırıldığında devasa boyutta kalıyordu. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde Neo Geo'nun ömrünün 14 sene sürmesi büyük bir başarı olarak alınabilir.

Bugün bile, piyasada bulunan birçok yapımdan daha başarılı oyunları olan konsolun 1978'de çıkan ilk arcade kabinin 40. senesi anısına yeni bir şey çıkartacaklarını dün akşam Twitter'da duyurdular. Paylaşılan görsele baktığımızda bunun bir tabletop cihaz olabileceğini düşünüyoruz. Muhtemelen bu sene E3 fuarında karşımıza çıkması muhtemel olan ürünü görmek için sabırsızlanıyoruz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
SinHa
SinHa 2.05.2018 00:01
Hala King of fighters, metal slug oynarım. Hatta bugün street hoop satın aldım ps4 de
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2018 21:10
Satın mı aldın ha bide para mı ödedin.. olum mame32 emulatöründe street hoop u bugün oynadım hemde bedava
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2018 11:31
Süper cihaz ben oyunlarını bilgisayarda oynuyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
SNK Neo-Geo'nun 40.yılına özel olan yeni bir sürümü geliyor
İlginizi Çekebilir