Snowpiercer üçüncü sezon onayını aldı

Özgür Deveci 21.01.2021 - 11:58
Sınıf savaşını, sosyal adaletsizliği ve hayatta kalma mücadelesini konu alan Snowpiercer dizisi, üçüncü sezon onayını aldı.

Variety tarafından yapılan habere göre Snowpiercer, üçüncü sezon onayını aldı. Yenileme haberi, ikinci sezonun çıkışına bir hafta kala gelmiş oldu. İlk olarak Mayıs-Temmuz 2020 tarihlerinde izleyici karşısına çıkan dizi, dünyanın donmuş bir çorak toprak haline gelmesinden yedi yıl sonrasında, yılda bir kez dünyayı çevreleyen ve 1001 vagondan oluşan sürekli hareket eden bir trende yaşayan insanlığın kalıntılarını konu alıyor. Dünyanın en zengin insanlarından Mr. Wilford tarafından inşa edilen bu tren, katı bir şekilde sosyal hiyerarşi ve dengesiz sınırlı kaynak tahsisine karşı devrimci bir mücadeleye katılan sınıflara göre yolcuları ayırıyor. Dizi bu yönüyle izleyiciye sınıf savaşını, sosyal adaletsizliği ve hayatta kalma unsurlarını sorgulatıyor.

Oscar ödüllü Jennifer Connelly, Tony ödüllü Daveed Diggs ve Emmy ödüllü Sean Bean'in başrollerini paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda Rowan Blanchard, Alison Wright, Mickey Sumner, Iddo Goldberg, Katie McGuinness, Lena Hall, Annalize Basso, Sam Otto, Roberto Urbina, Sheila Vand ve Steven Ogg gibi başarılı isimler yer alıyor. Parasite ve The Host filmleriyle yakından tanıdığımız Güney Koreli usta yönetmen Bong Joon-ho'nun aynı adlı filminden uyarlanarak çekilen dizi, uzun süren ertelemelerden sonra 17 Mayıs'ta prömiyerini yapmıştı. İlk sezonuyla birçok izleyici tarafından oldukça beğenilen yapımın ikinci sezonunda Big Alice, Snowpiercer'ın kuyruğuna takılınca Bay Wilford trenini geri almak için harekete geçer. Ama Mel ve Layton, onu uzak tutmak için mücadele etmeyi bırakmayacaktır.

Snowpiercer üçüncü sezon onayını aldı

Snowpiercer'ın ikinci sezonu 26 Ocak Salı günü Netflix'te

Dizinin sorumlusu ve yaratıcısı olan Josh Friedman, Graeme Manson'un yerini devralmasıyla yapımdan ayrıldı. Bundan sonra pilot bölümün orijinal yönetmeni Scott Derrickson, Manson'ın dizi için yeni vizyonuyla yaratıcı farklılıkları gerekçe göstererek yeniden çekimler için geri dönmedi. Ancak James Hawes, Temmuz 2018'de yeniden çekimleri yönetmek için kadroya dahil oldu. Daha sonra dizinin TBS'ye taşınacağı duyuruldu, ancak Ekim 2019'da TNT tarafından geri alındı.

Snowpiercer, orijinal filmin yapımcısı CJ Entertainment ile birlikte Tomorrow Studios tarafından geliştiriliyor. Dizinin sorumlu yapımcıları arasında Tomorrow Studios'tan Becky Clements, Manson, Matthew O’Connor, Ben Rosenblatt, Derrickson ve orijinal filmin yapımcılarından Bong Joon Ho, Miky Lee, Tae-sung Jeong, Park Chan-wook, Lee Tae-hun ve Dooho Choi yer alıyor. Christoph Schrewe yardımcı yapımcı rolünü üstlendiği dizinin ilk bölümünü yazan Manson, ikinci sezonda showrunner olarak sete geri dönüyor. Snowpiercer'ın uluslararası dağıtımını ise, ITV Studios yapıyor.

Son olarak Snowpiercer'ın Türkçe altyazılı ikinci sezon fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Snowpiercer üçüncü sezon onayını aldı
İlginizi Çekebilir