Solid Snake seslendirmeni: 'Metal Gear Solid remake gelebilir'

Alparslan Gürlek 26.04.2021 - 11:49
Solid Snake karakterinin seslendirmeni David Hayter, mevcut nesil konsollar için Metal Gear Solid remake çalışmalarının olduğunu düşünüyor.

Konami'nin köklü serilerinden Metal Gear Solid için bir yeniden yapım çalışması olabileceği söyleniliyor. Solid Snake'in seslendirme sanatçısı David Hayter, mevcut nesil konsollar için bir Metal Gear Solid remake sürümünün geliştiriliyor olabileceğini öne sürdü.

Metal Gear Solid remake geliştiriliyor olabilir

İddia, YouTuber Dan Allen ile uzun bir tartışma sırasında ortaya çıktı ve seslendirme sanatçısı, Hideo Kojima klasiğinin yeni bir versiyonunun geliştirme aşamasında olabileceğinin söylendiğini belirtti.

Hayter, "İki gün önce içeriden birinden bir mesaj aldığımda, bunun gerçekten olabileceğini duyduklarını söyleyinceye kadar bir söylenti olduğunu düşündüm" dedi. "Birkaç gün önce bunun bir söylenti olmayabileceğine dair bir onay aldım ve bu bile hala bir söylentiydi. Ancak şimdi bu bir 'endüstri söylentisi' bu yüzden biraz daha doğru olma eğiliminde."

Hayter, yayıncı Konami'nin Metal Gear Solid remake geliştirmesi durumunda, orijinal kayıtların yaşı nedeniyle muhtemelen yeniden kaydedilmesinin gerekeceğini ve kendisinin hala genç Snake'in seslendirmesini yapabileceğini sözlerine ekledi.

Solid Snake seslendirmeni: 'Metal Gear Solid remake gelebilir'

"Orijinal PlayStation ses kayıtlarını kullanamıyorlar çünkü ses kartı bugünün konsolları kadar iyi değil. Öyle ki eski kasetleri çalıştırdığınızda dışarıdan geçen trafiği ve bütün oda gürültüsünü duyabiliyorsunuz çünkü bunu bir stüdyoda yapmadık. Bir oturma odasında yaptık."

"[GameCube Remake] The Twin Snakes için tüm oyunu yeniden kaydettik, böylece teorik olarak bu kayıtları kullanabilirlerdi, ancak yine de kalitenin yapılması gerekenle eşleşeceğini düşünmüyorum."

Konami'nin dış kaynaklara yönelik tutumunu yumuşattığını bildiğimizden, böyle bir projenin dışarıdan bir stüdyo tarafından geliştirilebileceği ihtimali de haliyle güçleniyor. VGC'nin bir raporunda, şirketin yeni Silent Hill oyunu için dış kaynakları kullandığı belirtilmişti. Bu da Konami'nin oyun mülklerini lisanslama konusundaki tutumunun yumuşadığını ortaya koyuyor. Olası bir Metal Gear Solid Remake projesi için de bu tür bir ihtimal ele alınabilir.

Özellikle Metal Gear Survive ve Contra: Rogue Corps'un hayal kırıklığı yaratan performanslarının ardından şirket büyük serileri için dışarıdan stüdyolar ile sözleşme yapmaya daha istekli hale gelebilir. Bu bilgi, VGC'nin kaynaklarından geliyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Konami, E3 2021'e katılacağını da duyurdu. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2021 07:52
Güzel haber lakin bir Snake ve Big Boss kapışması görseydik fena olmazdı Metal Gear 1 ve 2'deki gibi. Düşünsenize Next-Gen ile Venom Snake'in, zamanında biz oyuncuların inşaa ettiği üsse Solid Snake ile sızdığımızı ah be. F*cKonami
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 26.04.2021 21:33
Nintendo Game Cube'ye Metal Gear Solid Twin Snakes adı altında remake oyun gelmişti zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 19:46
Cuma gününün haberi bu herkes okudu Twitter'dan instadan, forumlarda tartışıldı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 19:09
kojimasız olmaz o iş konami hangi oyununu mahvetmediki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2021 18:17
Keşke Metal Gear 1-2'yi Remake yapsalar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Solid Snake seslendirmeni: 'Metal Gear Solid remake gelebilir'
İlginizi Çekebilir