Sonsuzluk Taşları'na ne olduğu Marvel tarafından açıklandı

Ersin Kılıç 3.07.2020 - 12:27
Marvel sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bir video serisi ile Avengers: Endgame sonrasında Sonsuzluk Taşları'na ne olduğunu açıkladı.

Sonsuzluk Taşları'na ne oldu? Bildiğiniz gibi Avengers: Endgame ile birlikte Sonsuzluk Taşları (Infinity Stone) hikayesine odaklanan Infinity Saga hikayesi de son bulmuş oldu. Marvel Sinematik Evreni'nin şimdiye kadar ana omurgasını oluşturan bu taşlar epik diyebileceğimiz bir finalin ardından ortadan kaybolmuştu. Bu konuda şimdiye kadar açıklama yapmayan ve sessiz kalmayı tercih eden Marvel, yayınladığı video ile tahmin edilen durumu da gözler önüne serdi.

Marvel, Sonsuzluk Taşları'nın yok olduğunu açıkladı

Öncelikle hala Avengers : Endgame filmini izlemediyseniz haber detayları sizin için keyif kaçırıcı, yani Spoiler niteliğinde olabilir.

Sosyal medya hesapları üzerinden bir video yayınlayan Marvel tek tek tüm Sonsuzluk Taşları'nın yok olduğunu doğruladı. Infinity Gaunlet (Sonsuzluk Eldiveni) ile başlayan bu mini video serisinde sırasıyla tüm taşların ortaya çıktığı ana ve güncel durumuna yer verilmiş. Bu açıklamaya göre tüm taşların Tony Stark'ın parmak şıklatması sonrasında yok olduklarını görüyoruz. Videoda ayrıca taşların sırasıyla hangi filmlerde gözüktüğü ve ilk olarak nerede ortaya çıktığına da yer verildiğini görüyoruz. Bu bilgilere göre taşların durumu şu şekilde;

Sonsuzluk Taşları'na ne olduğu Marvel tarafından açıklandı

Uzay Taşı (Space Stone) : İlk olarak Tesseract içerisinde gördüğümüz Uzay Taşı yok edildi. İlk olarak Thor filminde gördüğümüz bu taş Captain America: First Avenger, Avengers, Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War, Captain Marvel ve Avengers: Endgame filmlerinde de karşımıza çıkmıştı.

Güç Taşı (Power Stone) : İlk olarak Guardian of the Galaxy filminde gördüğümüz ve Orb isimli küre içerisinde yer alan Güç Taşı yok edildi. Guardian of the Galaxy filmi dışında güç taşını Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde görmüştük.

Gerçeklik Taşı (Reality Stone) : İlk olarak The Aether içerisinde gördüğümüz gerçeklik Taşı yok edildi. Taşı sırasıyla Thor: The Dark World, Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde görmüştük.

Zihin Taşı (Mind Stone) : Yok edilen taşlardan birisi olan Zihin Taşını ilk olarak Loki'nin Asa'sında görmüş daha sonra da Vision'a transferine tanıklık etmiştik. Bu taş sırasıyla The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain Amerika: Civil War, Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde karşımıza çıkmıştı.

Zaman Taşı (Time Stone) : İlk olarak Eye of Agamotto içerisinde gördüğümüz Zaman Taşı da yok edildi. Taşı sırasıyla Doctor Strange, Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde görmüştük.

Ruh Taşı (Soul Stone) : Bu hikayede en geç gördüğümüz taş olan Ruh Taşı da yok edilen taşlar arasında. Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame filmlerinde gördüğümüz taş Vormir gezegeninde karşımıza çıkmıştı.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2020 12:23
Yok olduysa kaptanın geçmişe götürdüğü taşlar ne ? Haberi, filmi izlemeyen biri mi yazdı.
Bu arada bu taşlar geçmişte her zaman var bir şekilde. O zaman geçmişe gitmeyi başaran biri taşları tekrar alabilir. Hatta sürekli farklı geçmişlere gidip bir çuval taş toplayabalir.
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2023 22:31
afedersin ama filmin silinen bir sahnesinde Thanos sonsuzluk taşlarını sonsuzluk taşlarını yok etmek için kullandığını söyledikten sonra thor onun kafasını kesmişti yani sonsuzluk taşları yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.12.2020 09:43
Müq filmde sıkıntı şu afedersinde koskoca ıron man ölecekte marvel devam edecek öyle bir şeyin olması mümkün değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 23:40
Captan bütün taşları yerine koyuyor filme göre ama ruh taşı ruha karşılık ruh ile yapılıyor sonuç olarak black widow sonsuza kadar gittiyse ruh taşı nasıl yerine koyuluyor Bu açıklanması imkansız bir soru
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 19:29
Ve ardından tekrar taşların olmadığı yeni bir zaman çizgisi oluşarak hayatlarına devam ediyorlar. Gelecek filmlerde de oluşan yeni çizgiden devam edeceklerdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2020 19:28
Şöyle söyleyeyim. Yenilmezler sonsuzluk taşlarını geçmişten alırken yeni bir paralel evren oluşuyor. Daha sonra ise kaptan tekrar bütün zamanlara giderek taşları yerine koymuş gibi görünerek ki yaşlanmış halde geri döndüğünde başarili olduğu gözlemleniyor; sonsuz bir zaman çizgisi oluşuyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sonsuzluk Taşları'na ne olduğu Marvel tarafından açıklandı
İlginizi Çekebilir