Sony, Destiny 2 geliştiricisini satın aldı

Alparslan Gürlek 15.07.2022 - 20:58
Bugün sürpriz bir duyuru ile PlayStation Bungie satın alımını tamamladığını duyurdu. Destiny 2 ile tanıdığımız şirket artık Sony bünyesinde çalışacak.

Bazı Halo oyunlarından ve son olarak da Destiny 2'den tanıdığımız şirket, artık Sony adı altında çalışacak. Bugün sürpriz bir şekilde PlayStation, Bungie satın alımını tamamladığını duyurdu. Microsoft'un ve Epic Games'in irili ufaklı stüdyoları satın almalarına yanıt olarak da görebileceğimiz bu satın alım ilerisi için birçok şey vaat ediyor.

Bungie artık PlayStation bünyesinde çalışacak

İlk kez 1991'de kurulan stüdyo Halo 3, Halo: Combat Evolved ve birçok oyunla birlikte son olarak Destiny ve Destiny 2 oyunlarıyla oyuncuların karşısına çıkmıştı. ABD merkezli stüdyo bugün yapılan duyuru ile birlikte artık Sony bünyesinde çalışacağını duyurdu.

Şirket yaptığı duyuruda "Sony Interactive Entertainment'da bizi her şeyde olduğumuz gibi kabul edip koşulsuz şekilde desteklemek isteyen bir ortak bulduk. SIE de bizim gibi IP'lerimizin, oyun dünyasında olabileceklerin yalnızca bir başlangıcı olduğuna inanıyor. Nesiller boyu aileleri ve birden fazla platformda hayranları bir araya getiren ikonik seriler yaratma ve geliştirme hayalini paylaşıyoruz" dedi.

Sony, Destiny 2 geliştiricisini satın aldı

Aynı zamanda artık Sony bünyesinde bulunan Bungie gelecek oyunlarıyla ilgili "SIE'de evrenlerimizin potansiyeli sınırsız" ifadelerini kullandı. Şirket gelecekteki oyunlarında keşfedilmemiş alanlara cesur adımlar atacağını ve mümkün olan sınırı zorlayacağını belirtiyor. Oyunlarını yine bağımsız olarak yayınlayıp yaratıcı bir şekilde geliştirmeye devam edeceğini belirten şirket, aynı zamanda PlayStation özel oyunlarına yönelik ince bir mesaj da göndermiş. "Oyunlarımız topluluğumuzun bulunduğu ve oynamayı seçtikleri her yerde olmaya devam edecek."

Aynı zamanda Sony'nin gücünü kullanarak ekiplerini genişlettiklerini ve yeni işe alımların yapıldığını duyurdular.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 11:36
Bu sony virüsü oyun dünyasında durdurulamazsa tekelleşme kaldığı yerden devam edecek ,microsoft olmasa sony ps1 oyunlarını getirirmiydi aylık üyelik sistemi getirirmiydi yoksa oyunları 1000 tl den satmaya devammı ederdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 10:56
Destiny gibi büyük bi duyuru tanıtım demosu yapıpda oyun çıktığında sadece multi ve raid sistemine dayalı bir çöpten sonra bu firmaya güvenim kalmadı.Halbuki tanıtım demoaunda güzel hikayeye sahip olacak bi oyun zannederken boş beleş bi oyun çıktı.Halo çakması işte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 03:28
Destiny 1 iyiydi.Ama 2 expansion gibi duruyor.Resmen büyük hayal kırıklığı oldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2022 01:06
Çok iyi bir karar. Sony karşısında yıllarca X-Box Halo ile tutunmayı başarmıştı. Destiny 1 çok başarılıydı ve 2 de muazzam bir oyun konusu vs. bakımından. Yeni bir oyun yaparlarsa elleri çok güçlenir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MehmetTurKarabulut
MehmetTurKarabulut 16.07.2022 03:18
Tekelleşme son hızla devam ediyor
MK Okuru
MK Okuru 16.07.2022 12:26
Aynen oyle, microsoft biton firma aldi, simdi surumden kazanmak icin kaliteden odun verip sayica cok oyun basicaklar ki gamepasse ilk gun gelsin, sonyde ayni yola girerse 1-2 sene sonra herkes "nerde o eski kaliyeli oyunlar aaah vaah" der
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Destiny 2 geliştiricisini satın aldı
İlginizi Çekebilir