Sony, Firesprite stüdyosunu satın aldığını duyurdu

Murathan Özlü 8.09.2021 - 19:28
Sony, yeni Playstation stüdyosunu duyurdu. Playstation ailesinin en yeni üyesi önceki adı Studio Liverpool olan Firesprite stüdyosu oldu.

Yeni Playstation stüdyosu, uzun süredir platforma oyun çıkaran Firesprite stüdyosu oldu. Sony Firesprite'ın, Playstation Studios ailesinin 14.cü üyesi olduğunu ifade etti. Daha önce Playstation için VR odaklı The Playroom ve The Playroom VR gibi projelere imza atan Firesprite'ın üyelerinin bir kısmı, aslında Sony'nin Liverpool stüdyosunda daha önce çalışmış isimler.

Yeni Playstation stüdyosu Firesprite Wipeout gibi oyunların yapımcısı

Firesprite,  uzun süredir Playstation ile ortak çalışan, konsol için çeşitli oyunları yayınlamış bir firma. Firesprite, Playstation 4'ün tanıtım oyunlarından Little Big Planet evreninde geçen Run Sackboy! Run!,  Playstation VR ve ardından PS4 için geliştirilen The Persistance gibi oyunların arkasındaki oyun firması.

Yeni Playstation stüdyosu

Yeni Playstation stüdyosu Firesprite, Playstation Studios'a katılmalarıyla ilgili bir açıklama yayınlandı. Açıklama da özetle şu ifadelere yer verildi;

"Bugün, Firesprite için muhteşem bir gün. Playstation Studios'a katılıyoruz ve önümüzdeki dönemde neler olacağını görmeyi dört gözle bekliyoruz.

2012 yılında Liverpool'da kurulan Firesprite stüdyosu olarak, oyun ürettiğimiz her platformda yenilik arayışında olduk. Bu süreçte bir sürü tanınmış oyun geliştiricisi ve yayıncı stüdyomuzdan çıktı. Wipeout gibi oyunlara imza attık. Çok yetenekli oyun geliştiricileri ve yayıncı firmalar ile çalışma fırsatı bulduk ve bunlardan biri de Playstation platformuydu.

Oyun geliştirme sürecinde kol kola verdiğimiz Playstation ile, The PlayRoom, Run Sackboy! Run ve The PlayRoom VR gibi pek çok heyecan verici projeye imza attık. Ayrıca Playstation sayesinde ilk defa kendi oyunumuzu, The Persistance'ı yayınlama fırsatını bulduk.

Playstation'a ve Playstation oyuncu topluluğuna, bu sıcak karşılama için teşekkür ediyor ve üzerinde çalıştığımız projeleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Daha yeni başlıyoruz."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 17:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Firesprite stüdyosunu satın aldığını duyurdu
İlginizi Çekebilir