Sony Japonya, Bluepoint Games'in satın alındığını sızdırdı

Ersin Kılıç 29.06.2021 - 16:47
Geçtiğimiz saatlerde Housemarque stüdyosunun satın alındığını açıklayan Sony, anlaşılan Bluepoint Games'i de bünyesine katmış durumda

Stüdyo alımlarına devam eden Sony anlaşılan son olarak Demon's Souls Remake projesinde beraber çalıştığı Bluepoint Games'i de satın almış durumda. Bu satın alma işlemi henüz resmi olarak açıklanmasa da Playstation Japonya'nın resmi Twitter adresi üzerinden sızdırıldı. Konuyla ilgili bir Tweet ve görsel paylaşan Playstation Japonya hesabı çok kısa bir süre sonra ise bu paylaşımı sildi. Tabi ki bu süre zarfında birçok oyun sever bu paylaşıma dair görselleri aldığı gibi paylaşım Tweetdeck uygulamasında da arşivlenmiş durumda.

Sony, Bluepoint Games'i satın almışa benziyor

Sabah saatlerinde bir haber paylaşmış ve Sony'nin Returnal yapımcısı olan Housemarque stüdyosunu satın aldığını belirtmiştik. Super Stardust, Resogun, Dead Nation, Alienation, Matterfall ve son olarak da Returnal ile Playstation konsollarına özel olan oyunlar ile karşımıza çıkan Housemarque stüdyosunun satın alma işlemi Playstation Blog sayfası ile birlikte firmanın sosyal medya hesaplarından da duyurulmuştu. İşte bu duyuru esnasında yanlış açıklamayı ve görseli paylaşan Playstation Japonya, muhtemelen sıradaki duyuruyu da erkenden paylaşmış oldu.

Sony Japonya, Bluepoint Games'in satın alındığını sızdırdı

Yani firma isimleri karıştırıldı diye düşünülebilirdi fakat yayınlanan görsele baktığımızda tıpkı Housemarque stüdyosu için yapılan paylaşımda olduğu gibi bu sefer de Bluepoint logosu dikkat çekiyor. üstelik Sony'nin sabahki duyurusunda arka planda yer alan görsellerde Demon's Souls Remake yer almazken sızdırılan bu duyuruda oyunun görseller arasına katıldığını görüyoruz. Kısacası yapılan bu sızıntı sonrası Sony beklenen duyuruyu çok daha erkene çekebilir diyebiliriz.

Bluepoint Games tıpkı Housemarque stüdyosu gibi zaten Sony ile yakın çalışan bir firma. 2006 yılında kurulan ve Remake projeleri ile gündeme gelen Bluepoint Games oyunlarına PlayStation All-Stars Battle Royale, Blast Factor ve Flower gibi özgün oyunların dışında genelde yeniden yapımlara odaklanıldığını görüyoruz. Austin, Teksas merkezli oyun stüdyosu daha önce God of War Collection, Ico & Shadow of the Colossus Collection, Metal Gear Solid HD Collection, Titanfall Xbox 360 portu, Uncharted: The Nathan Drake Collection, Gravity Rush Remastered, Shadow of the Colossus Remake ve son olarak da Demon's Souls Remake ile karşımıza çıkmıştı.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 11:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 10:50
Remake işini gerçekten iyi yapıyorlar.Capcom re2 ve 3 remake i bunlara teslim etseydi şuanda geçmiş dönemdeki o hikaye ve atmosferi yıllarca konuşulacak seviyeyr taşırdı eminim.
Umarım sony sadece remake işinde değilde büyük çapta yeni bi ip ile bu firmayı kullanır.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2021 17:44
Re 2 Remake kötü değldi ki. Hatta çok iyiydi. Re 3 Remake i, Re 2 yi yapanlar yapmadı zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 02:01
Bari bloodborne u yaptırsalar bir daha.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2021 17:42
Ne gereği var?? Oyun zaten daha yeni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 30.06.2021 10:02
Bluepoint birde şu Bloodborne bir el atsa.Harika firma.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 12:18
Bloodborne ile dars souls un grafiklerine bakarsanız zaten bloodborne ,dark souls yanında remake gibi duruyor grafiksel olarak.
Şu hali zaten güzel.Sürekli aynı oyunları yapmak firmaya zarar verir.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2021 11:56
bloodborne 2 yi yapsınlar, birinciyi 13 defa bitirdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Japonya, Bluepoint Games'in satın alındığını sızdırdı
İlginizi Çekebilir