Sony PC portları ile bilinen Nixxes Software’i satın aldı

Merlinin Kazanı 1.07.2021 - 17:47
Son dönemde oyunlarını PC platformuna getirmeye devam eden Sony, bu konuda oldukça deneyimli olan Nixxes Software’i satın aldı.

Sony, Deus Ex: Mankind Divided, Yeni Tomb Raider üçlemesi ve Marvel’s Avengers gibi oyunların PC portlarını ve optimizasyonlarını yapan Hollanda asıllı Nixxes Software’i satın aldı. Playstation’un başındaki isim olan Hermen Hulst, Nixxes Software’ı saflarına kattıklarını bugün Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Bu duyuru ile birlikte Nixxes Software, Playstation Studios çatısı altına giren bir diğer firma oldu.

Sony PC portları ile bilinen Nixxes Software’i satın aldı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hulst, Twitter’da yaptığı açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Hollandalı stüdyo Nixxes Software’in Playstation Stüdyolarına katılmasını duyurmanın heyecanını yaşıyorum. Bu kadar derin bir teknik uzmanlığa sahip ve muazzam tecrübeli bir ekibi Playstation’da karşılamak büyük bir zevk. Herkese tebrikler Nixxes Software!”

Sony PC portları ile bilinen Nixxes Software’i satın aldı

Playstation geçtiğimiz aylarda PC’ye Playstation’a özel olan Horizon Zero Dawn ve Days Gone’ı çıkartmıştı. Söylentiler arasında Uncharted 4, God of War ve Ghost of Tsushima’nın da PC’ye geleceği yönünde söylentiler var. Tabii Sony tarafından hala bu konuda açıklanmış bir şey yok. Görünüşe göre Playstation PC’ye oyun çıkarmaya devam edecek ve bu port olayını yeni stüdyosu üzerinden ilerletecek gibi duruyor. 

Her ne kadar Sony oyunlarının PC’ye çıkması bir kesim Playstation severleri sinirlendirse de, PC oyuncuları bu durumdan memnun olsa gerek. Bundan önce Sony,  Playstation 5'e Returnal’ı yapan Stüdyo olan Housemarque stüdyosunu satın almıştı. O haberin detaylarına burdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 18:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PC portları ile bilinen Nixxes Software’i satın aldı
İlginizi Çekebilir