Sony PlayStation 4 çalışmalarına çoktan başlamış

Murat Halilbeyoğlu 27.05.2011 - 09:38
Yatırımcılar ile yapılan toplantıda büyük sır açıklandı
Sony firması geleceğin platformu olan PS3 varisinin üzerinde çalışmaya başladığını doğruladı.

Firma'nın Başkan Yardımcısı ve CFO'su Masaru Kato dün yatırımcılarla yaptığı bir toplantıda kendisine yapılmakta olan araştırma ve geliştirme işlemlerinin anlatılması istendiğinde Kato, Sony'nin PlayStation 4 üzerinde çalışmalara çoktan başladığını belirtti.

"Şu an için PS3'ün üzerindeki donanım hala yeterli durumda ancak bu platform işi ve devamlı olarak geleceği düşünmelisiniz. Sizlere şu anda ürettiğimiz şeyi sizlere ne zaman tanıtacağım hakkında konuşamam ama şunu belirtmek isterim ki geliştirme işlemimiz çoktan başladı ve maliyetler de buraya aktarıldı."

Sony PlayStation 4 çalışmalarına çoktan başlamış
Kato'nun bu açıklamalarını değerlendirenler, söylenenlerin SCE başkanı Kaz Hirai'nin birkaç ay önce PS4 ile ilgili söylediklerinin aksini gösterdiğini belirttiler. Nitekim Hirai o zamanlarda henüz yeni bir PlayStation'ın planları arasında olmadığını kaldı ki PlayStation 3'ün 10 yıllık planının henüz yarısına geldiklerini belirtmişti.

Bu konsol döngüsü ne zaman çözülür bilinmez ancak Sony ile birlikte Microsoft'un da yeni bir Xbox üzerinde çalıştığı dedikoduları da çıkmaya başlamıştı.

Öte yandan Nintendo bu konudaki en atik firma oldu. Yeni konsolu Wii 2'yi önümüzdeki ay E3'te açıklamayı planlıyor.

Yorumlar 72
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 16:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PlayStation 4 çalışmalarına çoktan başlamış
İlginizi Çekebilir