Sony, Playstation 5 için asistan yardımcı patenti aldı

Mahmut Sever 15.05.2020 - 10:34
Playstation 5'in piyasaya sunulmasına 1 seneden az bir zaman kalırken Sony yeni nesil konsolu için hâla patent almaya devam ediyor.

Sony'nin Playstation 5 için yardımcı asistan temalı bir patent aldığı ortaya çıktı. Sony geçtiğimiz aylarda Playstation 5'i resmi olarak duyurmuştu ve çok geçmeden peşine yeni nesil konsolun kumandası olan DualSense tanıttı. Playstation 5'in çıkışına az bir zaman kalmasına rağmen Sony yeni nesil konsolu için patent başvurularına devam ediyor. Öyle ki Playstation 5 gün yüzüne çıktığından bu yana tam 10 adet patent başvurusunda bulunuldu. 

Sony, Playstation 5 için asistan yardımcı patenti aldı

Bu sayıya dün itibariyle yeni bir patent daha eklendi, alınan bu patent Playstation 5'e özel olan bir yardımcı asistan. ABD patent ofisine yapılan başvurunun detaylarına bakıldığında telefonlarda olan Alexa ve Siri gibi dijital bir yardımcı asistan olduğu görülüyor. Bu dijital asistan kullanıcılara Playstation 5 ve oynanan oyunların içerisinde yol göstererek yardımcı olacak. Oyunların zor ve geçilemeyen bölümlerinde çeşitli ip uçları ve püf noktaları vererek bölümün nasıl geçileceğini hakkında bilgi verecek aynı zamanda oyunda bulunan bölümlerinde ne kadar süreceğinin aktaracak. 

Alınan patentin not kısımlarında Playstation 4'e bağlı bir televizyondan örnek gösterilerek "Bu bölümü tamamlamanız 45 dakika sürecektir. Devam etmek istiyor musunuz yoksa daha kısa süreli başka bir oyuna geçmek mi istersiniz" şeklinde sorulduğu görülüyor. Playstation 5 için alınan bu patent Playstation 4 içinde gelirmi bilinmez ancak resimde olan örnek resime bakıldığında gelebileceğine işaret ediliyor. Yayımlanan bu patent örneği Playstation 5 için ne zaman uygulanır bilinmiyor ancak konsolun çıkışından sonra olacağı ön görülüyor. Sony daha öncede buna benzer PSVR için yardımcı robot pantent başvurusunda bulunmuştu. 

Sony, Playstation 5 için asistan yardımcı patenti aldı

Alınan patentlere ve içeriklerine bakacak olursak Sony, Playstation 5'de oyun deneyimini en üst düzeye taşımak için oldukça fazla mesai harcıyor. Sene sonunda çıkacak olan yeni konsol için önümüzde ki günlerde bir kaç adet daha yeni patent başvurusu olacaktır. 

Sony, Playstation 5'in tam çıkış tarihi ve fiyat etiketi hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı ancak  çok yakında bir sunum gerçekleştirerek bu konulara açıklık getireceği düşünülüyor.  

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 15.05.2020 11:22
Türkçede konuşacakmı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Playstation 5 için asistan yardımcı patenti aldı
İlginizi Çekebilir