Sony PSVR patenti ile PS5 üzerindeki beklentileri şekillendiriyor

Alparslan Gürlek 29.06.2020 - 17:10
Sony yaptığı etkinlikte PSVR konusundan hiç bahsetmemiş olsa bile yeni PSVR patenti PlayStation 5'ten VR alanında neler beklememiz gerektiği hakkında fikir veriyor.

Bu ayın başlarında Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5 için bir etkinlik yaptı. Etkinlikte PSVR konusu hiç açılmamıştı fakat yeni PSVR patenti beklentilerimiz için fikir verici olacaktır.

Sony PSVR patenti ile beklentileri şekillendiriyor

Sony, yeni nesil PlayStation 5 için PSVR'ın çalışacağını doğruladı fakat PSVR hakkında hiçbir bilgi vermedi. Mevcut PSVR sahipleri merakla beklemeye mahkum bırakıldı çünkü hiçbir PS5 oyunu PSVR uyumluluğunu doğrulamadı. Bu da bekleyen oyuncular için huzursuzluğa yol açtı. PlayStation VR 2 hakkında hiçbir ayrıntı olmasa bile, yeni bir Sony PSVR patenti PS5'ten neler bekleyebileceğimize dair göstergeler sunabilir.

Yeni bir PSVR patentinin alınması Sony'nin PSVR'ı unutmadığını kanıtlıyor. Bir süre önce Sony Interactive Entertainment, PlayStation VR 2 için "VR hastalığını azaltma" hakkında bazı ipuçları veren yeni bir patent oluşturdu. Gaming Intel'e göre, Sony'nin son patent başvurusu yeni bir bilgi işleme sitemi ve "VR hastalığı azaltma" uygulaması için yapıldı. Cihazı kullanırken hareket rahatsızlığı ve mide bulantısı hissini durdurmak için tasarlanmış "VR Hastalığı Azaltma Sistemi" ve diğer patent, "yeni bilgi işleme sistemi" ile iyileştirilmiş işleme programları ile kullanıcı için "son derece keyifli bir izleme deneyimi" hedefliyor. Bu da sanal gerçekliği daha sürükleyici ve pürüssüz bir hale getirecektir.

Sony PSVR patenti ile PS5 üzerindeki beklentileri şekillendiriyor

Yeni bilgi işleme sistemi sanal alanı görüntüleyen bir kullanıcıya yüksek eğlence özelliklerine sahip bir görüntüleme deneyimi sunacaktır. Patent çizimleri, yeni cihazın mevcut PSVR'a çok benzeyeceğini gösteriyor. PS5 için gelecek bir VR oyununun ise nasıl görüneceği belirsizliğini koruyor.

Sony, yeni konsolu hakkında biraz bilgi verdi fakat çıkış fiyatı ve çıkış tarihi net olarak bilinmiyor. Ayrıca PSVR hakkında da çok az bir bilgi mevcut ancak yeni patentler Sony'nin yeni konsolu PS5 için geliştirilmiş bir şey üzerinde çalıştığını kanıtlıyor.

PSVR çıkışını yavaş gerçekleştirse de hızla favori bir aksesuar haline geldi. Nispeten düşük fiyatı ve yüksek kaliteli bir oyun PC'sine ihtiyaç duyulmaması onu favori yaptı. PSVR için Iron Man VR gibi bazı güzel oyunlar da var. Bu yüzden sabırla bekleyip zamanın neler getireceğini beklemek zorundayız.

Kaynak: Play4UK

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2020 04:12
4k 8k ne var yoksa desteklesin. Öyle zibidi gibi 1080 p görüntü vermesin sinirlendirmeyin adamı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2020 00:52
Ayrıca PSVR hakkında da çok az bir bilgi mevcut ancak en azından yeni patentler
Kime yazdırıyorsunuz bu makaleleri
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakanefe
hakanefe 29.06.2020 20:27
Sayın editör kelime kotasını doldurmak için haber sitelerinin yaptığı gibi aynı şeyi 100 kere yazmanız hoş değil, içeriği bilgi ile doldurun, aynı anlama gelen cümleleri 30 farklı yolla anlatmaya çalışmayın
burak_55
burak_55 29.06.2020 20:36
Katılılıyorum. Başta yazdığı yazıları ortalarda ayrı başlık gibi yazıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 20:35
Başlık gerçekten yaratıcı ve güzel olmuş tebrikler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 18:34
bırakın su vr olayını artık ya zorlamanın bi faydası yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PSVR patenti ile PS5 üzerindeki beklentileri şekillendiriyor
İlginizi Çekebilir