PlayStation VR sanal gerçeklik pazarının lideri konumunda bulunuyor.

Furkan Güler 30.11.2017 - 13:00
HTC Vive ve Oculus Rift, PlayStation VR'ın arkasında bulunuyor.

Sanal gerçeklik cihazları ile video oyunculuğa yeni bir anlam kazandırmaya çalışan şirketler arasında Sony, cihaz satışında market payının neredeyse yarısına sahip durumda. Ulaşılabilirlik konusunda en rahat cihaz olan PlayStation VR, rakipleri olan HTC Vive ve Oculus Rift'i 2017'nin üçüncü çeyreğinde geride bırakmayı başarmış. Canalys'in yaptığı araştırmaya göre Sony 2017'nin üçüncü çeyreğinde tam 490,000 adet PlayStation VR dağıtmış. Onun arkasından gelen Oculus Rift ise 210,000 adet sanal gerçeklik cihazları mağazalara dağıtmış. HTC Vive'ın ise 160,000 adet ürün dağıttığı belirtiliyor.

Sony, sanal gerçeklik pazarının lideri konumunda

PlayStation VR en çok satan sanal gerçeklik cihazı konumunda bulunuyor

Ayrıca 2017'nin son çeyreğinde Oculus Rift ve HTC Vive cihazlarının fiyatları da 200 dolarlık bir kesime gidecek. Bu grafikten PlayStation VR'ın kolay ulaşılabilirlik ve ucuz fiyat sayesinde pazarda nasıl galip gelebildiğini görüyoruz. PC tarafında sanal gerçeklik cihazına ulaşmak için güçlü bir sisteme ihtiyacınız varken, PlayStation tarafında bu açığı sadece bir adet PlayStation 4 ile kapatabiliyorsunuz.

Muhtemelen yeni nesil sanal gerçeklik cihazları piyasaya çıkmadığı sürece video oyun tarafında Sony, PlayStation VR sayesinde galip olarak kalmaya devam edecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 01:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, sanal gerçeklik pazarının lideri konumunda
İlginizi Çekebilir