Sony ve Nintendo üyelik sistemi değişiyor

Atıf Doğan Özcan 14.04.2022 - 12:26
Sony ve Nintendo üyelik sistemi konusunda adım attılar ve artık otomatik yenilenmeler aboneden habersiz gerçekleştirilemeyecek.

Sony, yenileme zamanı geldiği zaman kullanıcıyı otomatik bilgilendirecek fakat Nintendo üyelik sistemi panelinde otomatik yenilemeyi  “EVET” olarak seçenlerin yenilemesini kapatacak. Yani sizden habersiz yenilenmeyecek.

Sony ve Nintendo üyelik sistemi faydamız için değişiyor

Neredeyse her şeyin abonelik sistemine geçtiği bu dönemde aboneliklerin otomatik olarak yenilenmesi ciddi bir sıkıntıdır kullanıcı için.

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Komitesi (CMA), aralarında “3 Dev Firmanın” da aralarında olduğu yani Microsoft, Sony ve Nintendo’nun da bulunduğu yayıncılara gözünü dikmiş durumda. Ocak ayının başında Microsoft, Xbox Live Gold ve Game Pass için aktif olmayan kullanıcılara otomatik yenilemelerini kapattıklarını duyurmuştu. Ancak Sony ve Nintendo tarafından henüz bir açıklama gelmemişti ki Gamesindustry.biz’in haberine göre artık iki dev firmada otomatik yenileme için yeni prosedürlere uyacak.

Sony ve Nintendo üyelik sistemi faydamız için değişiyor

Sony ve Nintendo aboelik otomatik yenileme sürecini bu şekilde değiştiriyor.

  • Sony, PlayStation Plus abonelerini önceden bilgilendirecek ve kullanıcılarına isterlerse aboneliklerini nasıl iptal edeceklerini anlatacak. (Aktif olarak kullanmayanların otomatik olarak hizmeti durdurulacak)
  • Nintendo üyelik sistemi, daha önce satın alma sırasında otomatik yenilemeyi varsayılan “açık” olarak işaretleyen kullanıcıların yenilemelerini otomatik “kapalı” konuma getirecek ve yenileme işlemi olmayacak.

CMA İcra Direktörü Michael Grenfell, en azından şimdilik işlerinin tamamlandığını belirtti: “Bugünkü duyuru çevrimiçi oyun sektörüyle ilgili araştırmalarımızı tamamlıyor. Otomatik abone yenileme hizmeti sunan diğer sektörlerdeki firmalarında tüketici koruma yasasına uyduklarından emin olmak için uygulamalarını gözden geçirmelerini belirtiyoruz” dedi.

Otomatik abonelik yenileme hizmeti hemen her sektörde rekabet içeren çekişmeli bir süreç olsa da, oyun sektöründe uzun zamandan beri önemli bir konuydu. Microsoft, Xbox Live için 10 yılı aşkın bir süredir bu tarz davalarla uğraştı ama bu senenin başında ocak ayında artık bu durumun önüne geçti ve otomatik yenileme konusunda somut bir adım attı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 15:36
Nintendo E-shop yaz indirimleri ne zaman başlar?
MK Okuru
MK Okuru 14.04.2022 20:49
Yazın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony ve Nintendo üyelik sistemi değişiyor
İlginizi Çekebilir