Sony, Xbox Game Pass'e giden özel oyunu hakkında konuştu

Alparslan Gürlek 7.04.2021 - 11:54
Sony Interactive Entertainment tarafından Xbox Game Pass'e ilk günden gelecek olan MLB The Show 21 hakkında açıklama geldi.

Sony Interactive Entertainment, dahili olarak geliştirilen beyzbol oyunu MLB The Show 21'i Xbox Game Pass'e koyma kararını kendilerinin değil, lisans sahibi MLB'nin verdiğini iddia etti. Geçtiğimiz hafta Game Pass'e gelen ilk PlayStation oyunu olarak duyurulan MLB The Show 21, PS oyuncuları tarafından tepkilerle karşılanmıştı. Dün Xbox'ın yayınladığı listede de abonelik hizmetine ne zaman geleceği ortaya çıkmıştı.

Sony kararın "MLB" tarafından verildiğini söylüyor

Sony'nin San Diego stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, PS4 ve PS5 konsollarında 60/70 dolar fiyat etiketiyle satılırken ilk günden Xbox'un abonelik hizmetine üye olan kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak oynanabilecek. Bu da yıllardır PlayStation özel oyunu olarak devam eden MLB The Show serisi ve oyun endüstrisi için büyük bir hamle. PS oyuncuları Sony tarafına bu kararından ötürü tepkili olsa da, sonuç değişmeyecek gibi görünüyor.

Bir PlayStation temsilcisi "Bu yılki oyunun hedefinin bir parçası olarak, MLB seriyi daha fazla oyuncuya ve beyzbol hayranına duyurmaya karar verdi" diyor. "Bu karar, MLB The Show'u beyzbol video oyunlarının önde gelen markası haline getirmek için eşsiz bir fırsat sunuyor."

MLB: "Amerikan Ulusal Beyzbol Ligi"

Sony 2019'da imzalanan MLB lisans anlaşmasının çok yıllı uzatılmasının bir parçası olarak, The Show için çok platformlu bir sürüm stratejisi benimsemeye davet edilmişti. İlk kez 2006 yılında başlayan seri her zaman PlayStation platformlarına özeldi. Ancak oyunun 2021'de çıkan sürümü, Sony'nin serideki bir oyunu ilk kez PlayStation dışındaki platformlara da yayınlamasıyla öne çıkıyor.

MLB The Show 21

Show 21'in Game Pass'e eklenmesi aslında içerisinde bazı tezatları da barındırıyor. CEO Jim Ryan daha önce "Oyunları ilk günden bir abonelik hizmetine koymak bizim için hiç mantıklı değil" demişti. "Farklı durumlardaki diğer şirketler için bu pekala mantıklı olabilir ama bizim için değil. Mevcut ekosistemimizi genişletmek ve büyütmek istiyoruz ve yeni oyunları bir abonelik modeline koymak buna uymuyor."

Bu açıklamaların ardından öyle görünüyor ki MLB lisansı olmadan The Show 21, pek bir anlam ifade etmiyor. Yapılan anlaşmayı korumak için Sony'nin oyunu Game Pass'e getirme kararına karşı çıkmadığını tahmin ediyoruz. Bu belki de bir dönemin başlangıcıdır, ne dersiniz? İleride özel oyunlar artık eskisi kadar "özel" olmayabilir. Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 21:13
Ben sonynin yerinde olsam bir daha MLB oyununu ps ye getirmezdim :D zaten türkiyede oynayanda olduğunu sanmıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 01:51
Sony mı kaldı 12 yılımı PlayStation'a verdim taaki pandemi başında tüm dünyaya açtığı bahar indirimlerini Türkiye'ye kapatana kadar o gün sattım konsolu gidip Xbox aldım mutluyum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Xbox Game Pass'e giden özel oyunu hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir