Sony Xperia Play'in sır perdesi kalktı!

Ali Osman Uz 14.02.2011 - 14:45
Sony'nin oyun telefonu Xperia Play'in ayrıntıları sunuldu

Mobile World Congress fırtınası Barcelona'da başladı, Kaz Hirai Xperia Play'in ayrıntılarının sunumunu yaptı. Mobile World Congress'te Sony Play Station Phone olarak da bilinen Xperia Play adına verilen bilgiler şu şekilde özetlenebilir:

Xperia Play, efsanevi bir Play Station One oyunu ile satışa sunulacak, oyun ismi söylenmiyor. 2011 yılının sonuna doğru Android işletim sisteminde çalışacak bir Play Station Store açılacak ve çok geniş bir oyun arşivi bu markette kullanıcılara sunulacak.

Xperia Play'de Guitar Hero, Battlefield, Dead Space gibi müthiş oyunlar bulunacak, ayrıca yaklaşık 350.000 geliştiricinin oyunlarını 3D olarak Xperia Play'e aktarmakta olduğu verilen bilgiler arasında. Yani Xperia Play'de 3D oyunlar olacağını söyleyebiliriz. 

Xperia Play, gücünü 1GHz'lik Qualcomm Snapdragon işlemci ve Adreno 205 GPU'dan alacak. 4 inç multi-touch kapasitif ekrana sahip telefonda 5 mp kamera olacak. Xperia Play'in üzerinde bulunan Play Station'ın karakteristiğinde tasarlanmış çift analog kontrolör ve sağ-sol omuz tuşları, oyun tecrübesinde maksimum zevki yaşatacak.
 
Xperia Play, Mart 2011'de satış noktalarına gönderilmeye başlanacak. Amerika'da bahar aylarında Verizon aracılığıyla Xperia Play satışa sunulacak. Xperia Play'in fiyatına dair bir bilgi aktarılmadı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 15:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Xperia Play'in sır perdesi kalktı!
İlginizi Çekebilir