Sony'nin Let's Play markasını alamama nedeni açıklandı

Hürcan Köse 28.01.2016 - 11:33
Meğer varmış zaten öyle bir marka...
Birkaç hafta önce yayımladığımız haberde Sony'nin Amerika Patent Ofisi'nden "Let's Play" teriminin patentini almaya çalıştığını söylemiştik. Bir sebepten dolayı Sony'nin bu isteği reddedilmişti. Aslında patent ofisinin Sony'nin bu isteğini Let's Play'in çok yaygın bir terim olduğu için reddedildiğini sanıyorduk. Yani, zaten öyleymiş. Fakat aslen bir sebebi daha varmış.

Görünen o ki, Let's Play terimi daha önce çoktan markalaştırılmış. Oyuncuların katıldığı LP Let'z Play of America adlı etkinliğin adıymış. Patent ofisi istenen her iki isimin de oyunlarla alakalı olduğunu görünce Sony'nin isteğini reddetme durumunda kalmış haklı olarak.

Sony'nin Let's Play markasını alamama nedeni açıklandı
Patent ofisi bu yanlış anlamadan sonra red kararı için kesin bir açıklamada bulundu. Let's Play teriminin oldukça yaygın ve açıklayıcı bir kelime olması sebebiyle herhangi bir şekilde markalaştırılması söz konusu olamazmış. Yani bu "inek" ya da "çay bardağı" gibi kelimeleri markalaştırmak gibi olurmuş. E haklılar, bir şey diyemedik.

Sony'nin bu davaya karşılık vermesi için önünde 6 ayı var. Ama patent ofisinin haklı sebepleri karşısında da pek bir gelişme katedebileceklerini düşünmüyoruz doğrusu. Zamanla göreceğiz.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 09:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2016 19:25
Sony PS4'ten kazandığı para yetmemiş belli. Birde utanmadan Let's Play isminin haklarını alarak daha da para kıracağını zannetmiş. Ulan Sony anma paragözsün ha!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'nin Let's Play markasını alamama nedeni açıklandı
İlginizi Çekebilir