Söylenti: Discord PlayStation konsollarına geliyor

Alparslan Gürlek 29.08.2022 - 11:16
PC platformunda dominant bir iletişim uygulaması olan Discord'un PlayStation konsollarına gelmesi söylentileri konuşuluyor.

Oyuncuların bir numaralı iletişim platformu haline gelen Discord PlayStation konsollarına gelebilir. Uzun süredir PC platformunda piyasayı domine eden uygulama, kullanışlı ve ücretsiz olması sebebiyle oldukça yaygın hale geldi. Bununla birlikte içerisindeki botlar, kullanıcı deneyimini özelleştirmeye çok yardımcı olduğundan, popülerliği ve kullanım alanları da giderek artıyor. Hatırlarsanız, geçtiğimiz ay bir bot, yazdığınız kelimeleri resme çevirmeye dahi başlamıştı.

Discord PlayStation konsollarına gelebilir söylentisi

Exputer'dan gelen bir rapor, birden fazla kaynağın ilerleyen dönemde bir Discord & PlayStation entegrasonu konusunda bazı iddiaları olduğunu öne sürüyor. Belirli bir tarih verilmese de bu durumun önümüzdeki aylar içinde gerçekleşebileceği söyleniyor. PS4 ve PS5'teki oyuncuların, Xbox ve PC oyuncularının yaptığı gibi Discord üzerinden arkadaşlarıyla iletişim kurabilecekleri iddia ediliyor. Bunun yıl sonu gelmeden olabileceği söyleniyor.

Söylenti: Discord PlayStation konsollarına geliyor

Belirli bir çıkış tarihi olmamasının sebebi ise özelliğin şu anda test ediliyor oluşu olarak gösterilmiş. Geliştirme sürecinin çok iyi gittiği de yine söylentiler arasında yerini alıyor. Discord & PlayStation entegrasyonunun, PS5 7.00 güncellemesi dahilinde oyuncuların karşısına çıkacağı belirtilmiş. Konsol için son olarak 5.50 sürüm güncellemesi yayınlanmıştı ve Eylül ayının ortalarında 6.00 güncellemesinin geleceği iddia ediliyor.

Tabi konsol tarafında resmi olarak hala Xbox için de yayınlanmış değil. Xbox Insider programına üye olan kullanıcıların test edebilmesi için deneme aşamasında. Ancak şu anda PlayStation kullanıcıları, hesaplarını PSN Network'e bağlayabilir. Bu sayede Discord üzerinde başka platformlardaki arkadaşlarınız, sizin hangi PlayStation oyununu oynadığınızı görebilecek. Bu hesap bağlama olayı ise muhtemelen ileride PS konsoluna sesli iletişim programı Discord taşındığında, konsolda kullanmanız için yapmanız gereken işlemlerden birisi olacaktır.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 13:01
Çağ dışı kalmış bir konsolsun sen..

Yaptığı tüm yeniliklerin öncüsü olan Xbox'a teşekkür etmeli PS topluluğu.
MK Okuru
MK Okuru 5.11.2022 20:41
Dedi satmayan konsol sahibi :) Kardeş bu kadar kinci olmayın satın IBIX'ınızı alın bi PS5 kıskanmak zorunda kalmazsınız. Önce oyun yapın :) GOW'la kafanıza binelim de bir görün. (Evet üşenmedim sana aylar sonra da cevap yazdım) Ezikleri görünce cevap vermeden duramıyorum ...
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 14:57
Nasıl kinci bir yorum bu ya. Ne yaptı sana bu sony bu kadar taraftar gözüyle bakıyosun. Bütün firmaların yaptığı gibi iki firma da para kazanmak için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Ayrıca discord getirmekle yazdığın yorumun hiçbir alakası da yok.
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 14:50
yav he he...oyun yapın oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2022 15:53
Yani konsollarda yok mu ? Bu nasıl bir iş yaw garip
Kalan Karakter: 300 Gönder
Söylenti: Discord PlayStation konsollarına geliyor
İlginizi Çekebilir