Söylenti: Half Life Alyx 'gelişmiş devam oyunu' yolda olabilir

Alparslan Gürlek 30.03.2021 - 17:01
Sızıntılardan gelen bilgilere göre Half Life Alyx için "genişletilmiş ve geliştirilmiş" bir devam oyunu görebiliriz. Valve'in sırları gün yüzüne çıkıyor.

Half Life Alyx için bir devam oyunu, gelen raporlara göre Valve tarafından sızdırılmış gibi görünüyor. Serinin VR'daki temsilcisi ve şu ana kadar yayınlanan son oyunu olan Alyx'in gelişmiş ve daha da genişletilmiş bir sürümü hakkında söylentiler internette ortaya çıktı. Yayınlanan yeni bir videoda, veri madencisi ve muhabir Tyler McVicker, Citadel olarak bilinen yeni bir VR projesinden bahsediyor.

Half Life Alyx devam oyunu mu geliyor? Valve'in VR sevdası

Yayınlanan yeni videoda Tyler McVicker, Citadel olarak bilinen bir başka oyun söylentisine göre Valve VR projesinde yapılan son değişiklikleri özetliyor. Yeni kod Half-Life VR ile ilgili ve "bilinmeyen bir nedenle HLVR formülüne eklemeler yapıyor gibi görünen" el eklemleri ve el bombaları mekaniklerinin durumlarını özetliyor. "HLVR/HLX" olarak işaretlendiği de belirtiliyor. Videoyu hemen alt taraftan izleyebilirsiniz.

McVicker HLX'in "orijinal olarak Half Life Alyx üzerine inşa edilen çerçeveye dayanan" yepyeni bir kod adı olduğunu, ancak raporun orijinal Half Life VR'ın devamı olduğunu söylüyor. Bu bilgilere dayanarak "Valve'in çatısı altında aynı anda hareket eden iki sanal gerçeklik ekibi var gibi görünüyor" dedi. Bunlardan biri sık sık söylentilere konu olan Half Life Citadel'i, diğeri ise HLX'i geliştiriyor. McVicker bu projenin "Half Life Alyx'in halefi olması gerektiğini" iddia ediyor. Çünkü yeni proje kendisine göre "Half Life Alyx'in sadece mekaniği geliştirilmiş, genişletilmiş ve yinelenmiş" bir sürümü. Su fiziği, düşman türleri ve dinamik hava durumu, bunun yanı sıra ışıklandırma da dahil olmak üzere bu projelerden biri veya her ikisiyle ilgili yakın zamanda verilmiş bir dizi dosyanın ana hatlarını çizmeye devam ediyor.

Half Life Alyx

Valve, Half Life Alyx için potansiyel bir devam oyunu ya da herhangi bir şey hakkında resmi bir duyuru yapmadı. McVicker tarafından ortaya çıkarılan geliştirme çalışmasının hiçbir şeye varmayacak olması da çok olası. Bu nedenle bunu resmi bir duyuru saymak yerine "bir avuç tuz" ile konuya yaklaşmakta fayda var. Ancak geçtiğimiz günlerde Robin Walker'dan gelen açıklamalar -ki kendisi Half-Life serisinin kilit isimlerindendir- ile bu bilgiler birleştiğinde oldukça umut verici görünüyor.

Bkz: Half-Life tarafından heyecan verici şeyler duyabiliriz

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2021 02:08
arkadaşlar biliyorum türkiyede zor ancak vr alıp half life alyx oynayın.. daha sonra half life 3ü vrda bekleyin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2021 09:44
VR hastalık yapan bir aygıt bilimsel birsürü açıklamalar var
Kalan Karakter: 300 Gönder
shehzadeMurat31
shehzadeMurat31 31.03.2021 14:46
PC'lere ve yeni nesil konsollara 3.seriyi çıkarmadığınzı sürece istediğiniz kadar sanal gözlükler için saçma sapan oyunlar geliştirin... VR'dan bana ne? VR gözlük almaya mecbur değilim! başlarım sizin VR'ınıza da haaa! ne VR sevdasıymış arkadaş? VR ile bu kadar ilgileneceğinize, PC'lere ve yeni nesil konsollara 3. oyunu yapmakla uğraşsaydınız, şimdiye kadar yılın oyunu bile olmaya adaydı... yok Alyxmiş yok onun devamı olacakmış olmayacakmış, bana ne? keza, VR'da bile oyunun devamının yapılıp yapılmayacağı bile bu kadar çok tartışma konusuyken, Valve'ın bu işi hiç umursamadığı gün gibi gerçek... beyni olmayan, sürekli camışlar gibi semiren birisini başa getirirseniz, olacağı da bu olur... Gabe Newell denen gergedan, yedikçe sürekli yiyor, beyne kan gitmediği için de sağlıklı düşünemiyor...onun ekibine de Allah cezasını versin... bu ne yaa?... milletle tşk geçiyorlar resmen... kardeşim! şu lanet olasıca 3. oyunu yapın! başlatmayın VR'ınıza da Alyx'inize de, projenize de!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 11:40
Hl 3 yemedi vr muhabbetini malzeme yapıyor. Vana yıllardır kilitliydi şimdi VR yağı sürüp aynı yerde boşa döndürüyor. Millete de malzeme çıkmış obunu dedi bu bunu dedi. Geyiklere iş düştü.....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 01:12
Dünyanın en iyi oyunu geliyor!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Söylenti: Half Life Alyx 'gelişmiş devam oyunu' yolda olabilir
İlginizi Çekebilir