Söylenti: Xbox Hideo Kojima ile yeni oyunu için görüşüyor

Alparslan Gürlek 8.04.2021 - 12:24
Ortaya atılan iddialara göre Xbox Hideo Kojima ile stüdyonun yeni oyununun yayıncılığı için görüşüyor. Phil Spencer, yine gizli mesajını vermiş.

PlayStation 5 için duyurulan açık dünya hayatta kalma & korku oyunu Abandoned'ın üzerine yeni söylentiler internette yerini almaya başladı. VentureBeat'e göre Xbox Hideo Kojima ile Kojima Productions'un yeni oyunu için görüşmelere başlamış. İddialar oyunun yayıncılığını Xbox'un yapacağını vurguluyor. Xbox başkanı Phil Spencer, yine daha önce de yaptığı gibi gizli bir mesaj vermiş olabilir.

Xbox Hideo Kojima ile görüşme halinde (Söylenti)

Metal Gear Solid serisi ile adından sıkça söz ettirmiş Japon tasarımcı Hideo Kojima ile Microsoft'un stüdyonun yeni oyunu hakkında görüşmelerde olduğu söyleniyor. Bu bilgi, VentureBeat'in tespitleri sonucunda geliyor. Sitenin kaynağına göre Microsoft'un yeni Kojima Productions oyunu için henüz bir anlaşma imzalayıp imzalamadığı belirsizken, Şubat ayında bir sunum sırasında Xbox patronu Phil Spencer'ın rafında görülen bir Kojima Productions figürünün potansiyel bir ortaklığı işaret ettiğini vurguluyorlar.

Bildiğiniz gibi Spencer, daha önce de bir yayın sırasında arkadaki raflardan birine bir Xbox Series S yerleştirmişti. Bunu yaptığı sırada henüz konsolun tasarımı ya da kendisi tam olarak onaylanmamıştı. Buna dayanarak Kojima Productions figürünün de ileriye yönelik bir anlaşmanın mesajını verdiği söylenebilir.

Söylenti: Xbox Hideo Kojima ile yeni oyunu için görüşüyor

VentureBeat'in raporu, dün Abandoned adlı yeni bir PS5 oyununun duyurusuna yanıt olarak yayınlandı. Bu yılın son çeyreğinde piyasaya sürülecek olan Abandoned, Hollanda merkezli geliştirici Blue Box Game Studios tarafından geliştiriliyor. "Son derece ayrıntılı bir açık dünya ortamında geçen sinematik, birinci şahıs korku türünde hayatta kalma nişancı oyunu" olarak tanımlanan oyunun detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ilgili haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

Stüdyonun belirsizliği, oyunun aslında Kojima Productions tarafından gizlice geliştirildiğine dair spekülasyonlara yol açtı. Stüdyo, Ekim 2020'de yeni bir oyun projesi için kadrolaştığını doğrulamıştı. Death Stranding geliştiricisi, Tokyo stüdyosunda yaklaşık 25 açık pozisyonu doldurmak için "sınıfının en iyisi yetenekleri" aradığını söylemişti. Geçtiğimiz haftalarda haberini de yaptığımız gibi sanat yönetmeni Yoji Shinkawa yakında Kojima Productions'un yeni oyununu duyuracağını söylemişti. Xbox Hideo Kojima ile yayıncılık için görüşmeler yapıyor olabilir ancak Abandoned'ın PS5 özel oyunu olarak duyurulması, bu oyunun anlaşmada bahsi geçen oyun olmadığını gözler önüne seriyor. Yine de bütün bunların birer söylenti olduğunu ve resmi ağızlardan yapılan açıklamalarla doğrulanmadığını bilerek yaklaşmakta fayda var. Sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Güncelleme: Blue Box Game Studios yukarıdaki paragrafın ilk cümlesindeki Kojima Productions söylentilerini yalanladı. Yaptıkları açıklamayı buraya tıklayarak web sayfalarından okuyabilirsiniz.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 04:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 18:29
Death stranding den sonra sony kesmiştir musluğu ağzı yandı tabi
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 12:03
Ne alaka? Bilgin yok boş boş konuşuyosun. Death Stranding zaten ilk duyurulduğu zaman PS4 ten sonra PC içinde çıkacak dedi kojima. Bilmiyosan konuşma bari.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 16:20
Silent hill series x'e özel olursa Playstation devri kapanır o çocuk oyunu god of war bile kurtaramaz sony'i
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 11:59
16.30 iyide Silent Hill hakları konamide. Kojima istesede yapamaz Silent Hill. Kaldı ki konami yeni Silent Hill oyunu falanda yapmıyor
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 17:09
Aynen bende ps1'den beri ps kullandım, Şu anda da xbox'ageçiş yaptım. Fanboyluğa gerek yok. God of War kral oyundur. Keske xbox'da da olsa...
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2021 06:55
Fanboyluk adına yanlış konuşuyorsun kardeş.Ben uzun yıllar ps kullandım şimdi xbox a geçicem ileride ps5 de alabilirim ama fanboyluğa gerek yok kör olma.Silent hills kojimaya ait bişey değil olamazda.Tüm hakları konamiye ait.Konami den oyun haklarını satın alırsa dediğin olur ama onuda konami satmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 23:50
Kojima Sony desteğiyle çıkardı death stranding oyununu oyun çok sattı diye Sony i arkadan vuracak değil ya.Ha yeni oyununu xbox a da çıkarabilir pc ye de.Bırakın her üçüne de de çıksın isteyen istediği platformda oynasın.Hem o kazansın hem biz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 14:32
hideo zaten sonynin kurduğu oyun stüdyosunda çalışmıyor mu ?
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 18:45
Sony kurmadı stüdyoyu. Kojima kendi kurdu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.04.2021 16:13
Sony'nin ruhuna el Fatiha , satış adetinde zaten 3e katladilar oyunlar desen coşmuş durumda, bu jenerasyonun galibi 1 yıl dolmadan belli oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Söylenti: Xbox Hideo Kojima ile yeni oyunu için görüşüyor
İlginizi Çekebilir