Spider-Man: Across the Spider-Verse gişe rekoru kırdı

Berkcan Aktürk 6.06.2023 - 10:44
Spider-Man: Across the Spider-Verse, ABD ve Kanada sinemalarında 120 milyon, dünya çağında ise 208 milyon dolarlık muazzam bir gişe ile gösterime girdi.

Sony Pictures'ın, tüm zamanların en büyük animasyon açılışı rekorunu kıran Spider-Man: Across the Spider-Verse, 2018'de vizyona giren Spider-Man: Into the Spider-Verse'e, üç kattan fazla açılış farkı attı.

120 Milyon Dolarlık Devasa Açılış

Spider-Man: Across the Spider-Verse, Guardians of the Galaxy Vol. 3'ün 114 dolarlık açılışını geçerek hafta sonları listesinde 2. sıraya yerleşti. Spider-Man: Across the Spider-Verse şu anda, The Super Mario Bros. Movie'nin 137 milyon dolarlık açılışının hemen arkasında yer alıyor. Film, ABD ve kanada dışında en büyük izleyici kitlesini Çin'de 17,3 milyon dolar, Meksika'da 11,6 milyon dolar ve Birleşik Krallık'ta ise 11,5 milyon dolarlık bir gişe hasılatı alarak gördü.

En başarılı Örümcek Adam filmi, daha ilk haftasonundan 260,1 milyon dolar hasılat yapan, ABD sinemalarında ise toplamda 804 milyon dolar kazanan Spider-Man: No Way Home'du.

120 Milyon Dolarlık Devasa Açılış

Film için çok kısa bir özet yapacak olursak: Miles Morales çoklu Evren'e fırlatılır ve Evren'in varlığın korumak için görevli olan Örümcek İnsanlardan oluşan bir ekiple karşılaşır. Morales, kendini yeni bir tehditle yani diğer Örümceklerle karşı karşıya bulur. Ardından sevdiklerini kurtarmak adına kendi başına yola çıkar.

Film, ilk animasyon filminin yayınlanmasından yaklaşık 5 yıl sonra geçiyor. Phil Lord ve Christopher Miller tarafından yönetilen film, 2024'te vizyona girmesi planlanan üçüncü bölümle (Beyond the Spider-Verse) sona erecek. Eleştirmenlerden %95, izleyicilerden ise %96 puan alan, üçlemenin ikinci bölümü Across the Spider-Verse, yurt dışında da 88,1 milyon dolardan fazla gişe hasılatı yaptı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider-Man: Across the Spider-Verse
İlginizi Çekebilir