Spider-Man: No Way Home fragmanı sızdırıldı, tüm detaylar

Ersin Kılıç 23.08.2021 - 17:12
İlk tanıtım videosu büyük bir merakla beklenen Spider-Man: No Way Home fragmanı sızdırıldı. Fragman çok eren bir aşamaya ait.

Spider-Man: No Way Home fragmanı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı ve filmin ilk fragmanı geçtiğimiz saatlerde sızdırıldı. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan CinemaCon etkinliğinde yayınlanacağı açıklanan bu fragmana baktığımızda çok erken bir aşamaya ait olduğunu görüyoruz. Görsel efektlerden yoksun ve ekleme yapılmayan fragmanda yine de birçok detaya ulaşabilmek mümkün.

Öncelikle haber detaylarının ve tabi ki fragman görüntülerinin SPOILER, yani keyif kaçırıcı olabileceğini belirtelim. 

Spider-Man: No Way Home fragmanı sızdırıldı

Framan çok düşük bir çözünürlüğe sahip ve başta da belirttiğim gibi henüz görsel efektler eklenmemiş. Fragmanın ilk dakikalarında Peter ve MJ'i yere uzanmış konuşurlarken görüyoruz. J.J. Jameson'un bir dizi lafından sonra ise Spider-Man kucağında muhtemelen MJ ile birlikte New York sokaklarında ilerliyor. Burası bir önceki filmin finalinde karakterin Mysterio'yu öldürdüğünün söylenmesi ve aslında kimliğinin açıklandığı sahneden hemen sonrası olabilir.

Spider-Man: No Way Home fragmanı sızdırıldı, tüm detaylar

Hemen sonrasında Peter Parker'ın sorgulandığı ve Mystro'yu öldürmedim dediği bir sahne dikkat çekiyor. Yani daha önce ortaya çıkan haberlerde olduğu gibi filmde bir sorgulama ve mahkeme süreci işlenecek gibi duruyor. Muhtemelen multiverse olayları patlak vermeden önce giriş kısmında bu konular işlenecek. Yine bu sahnelerin devamında okul sahnesine ve aslında herkesin Peter Parker'ın örümcek Adam olduğunu öğrendiğine tanıklık ediyoruz.

Bu giriş kısmından sonra ise asıl olaylar patlak veriyor diyebiliriz çünkü kadroda yer aldığı resmi olarak açıklanan Benedict Cumberbatch fragmanda Doctor Strange olarak yer alıyor. İkiliyi Sanctum Sanctorum'da konuşurken görüyoruz. Buradaki önemli olan detay ise Peter'ın aslında kimliğinin açığa çıkmasının öncesine dönebilir miyiz? sorusu. Muhtemelen olayların patlak vermesi de bu işleyiş sonrasında ve tabi ki Loki dizisinden de gördüğümüz zamanın dallanması sırasında yaşanacak gibi duruyor. oradaki olaylara bağlanıp bağlanmayacağı da merak konusu. Muhtemelen daha kesin sonuçları Multiverse of Madness filminde görebiliriz. Nitekim Wong'un Doctor Strange'e Peter'a yardım etmek için bunu yapmaması gerektiğini söylediğini de görüyoruz.

Fragmanın ilerleyen dakikalarında ise görsel efektler de tamamlanmadığı için tam bir çıkarım yapmak zor fakat ikilinin sanki başka bir boyuta geçiyormuş gibi bir görüntüsü yer alıyor. Yine fragmanın ilerleyen dakikalarında Ancient One'ın Doctor Strange ve Hulk'a yaptığı meşhur ruh çıkarma hareketini Peter'a yaptığını da görüyoruz. 

Spider-Man: No Way Home fragmanı sızdırıldı, tüm detaylar

Sonrasında gözüken bir sahne ise çok önemli çünkü yeşil bir bomba gözüküyor. Daha önce Green Goblin (Yeşil Cin) karakterini canlandıran William Dafoe'nin filmde yer alacağına dair haberler görmüştük. Zaten bu bomba da oyuncunun Spider-Man üçlemesinde kullandığı bombalara çok benziyor. Bu haberin kesinleştiğini bile söylemek mümkün. Fragmanın en sonunda ise Alfred Molina tarafından canlandırılan Doc Octopus sahneye çıkıyor ve "Merhaba Peter" diyerek fragmanı sonlandırıyor.

Fragmanda diğer karakterlere dair bir bilgiye ise yer verilmemiş. Tabi işin içinde Yeşil Cin ve Doc Octopus olunca ve Jamie Fox resmi olarak açıklanınca diğer Örümcek Adam'ların filmde yer almama ihtimallerinin de çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Sızdırılan fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz. Sony ve Disney fragmanlara çoktan müdahale etmeye başladı. Yani her an silinebilir.

Spider-Man: No Way Home hakkında;

Spider-Man 3 filminde daha önce açıklandığı gibi multiverse yani çoklu evren hikayesine giriş yapılacak. Daha önce Örümcek Adam filmlerinde aynı karaktere hayat veren Tobey Maguire ve Andrew Garfield gibi isimlerin filmde yer alacağına dair önemli dedikodular çıkmış fakat Tom Holland bu durumu ağız ucuyla da olsa yalanlamıştı. Bu isimler dışında Jamie Fox (Elektro) ve Alfred Molina (Doctor Octopus) gibi oyuncuların filmde yer alacağı ise kesin olarak açıklanmıştı. Ayrıca Doctor Strange karakterine hayat veren Benedict Cumberbatch ile birlikte filmin Multiverse of Madness filmine bağlanması da bekleniyor. Spider-Man: No Way Home filminin bir değişiklik olmaz ise 17 Aralık 2021'de gösterime gireceğini de hatırlatalım.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 10:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2021 09:48
Fragman resmi olarak yayınlandı. Fragmanda doctor strange ve örümcek adam birlikte çalışıyor. Fragmanın sonunda ise ilk üçleme olan serinin ikinci filmindeki baş kötü olan doktor ahtapot geliyor aynı oyuncu hemde. Muhtemelen yeşil cin de aynı olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.08.2021 01:37
ağar not :

oled tv de ps5'i taktım yeni nesil resident evil village oynuyorum valla beni aldı götürdü ama ps3 grafiklerine
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2021 19:54
jamie fox shocker değil electro
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2021 18:58
sızdırılan fragmanı izlemedim ama sanırım tam hali resmi olarak salı sabah 5 de geliyormuş söylenenlere göre
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider-Man: No Way Home fragmanı sızdırıldı, tüm detaylar
İlginizi Çekebilir