STALKER 2 için PlayStation oyuncularına kötü haber

Alparslan Gürlek 3.05.2021 - 13:38
STALKER 2 için gelen haberler PlayStation'da oyunu bekleyen oyuncular için pek iç açıcı olmayabilir. Xbox ve PC için özel olacağı söyleniyor.

Tam öldü sandığımız anda seriyi tekrar karşımıza çıkartan STALKER 2, bazı söylentilere göre 3 ay boyunca Xbox ve PC platformlarına özel kalacak. Geliştirici geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda da oyunun PlayStation 4 ya da PlayStation 5 sürümü için oyuncuların hoşuna gitmeyebilecek şeyler söylemişti.

STALKER 2 Xbox ve PC için özel olarak çıkacak

Geliştirici GSC GameWorld, yakın zamanda GameBolt ile yaptığı bir röportajda STAKLER 2 için Xbox ve PC dışında başka hiçbir platformda "şimdilik bir planları bulunmadığını" söyledi. Öyle görünüyor ki sevilen serinin yeni oyunu için PlayStation konsollarında yayınlanmasıyla ilgili henüz bir planları yok. Bazı söylentiler oyunun ilk 3 ay için PC ve Xbox özel oyunu olacağını, sonra diğer platformlar için de yayınlanacağını belirtiyor ancak bunların yalnızca birer söylenti olduğunu unutmamakta fayda var.

STALKER 2 için PlayStation oyuncularına kötü haber

Microsoft'un bazı oyunlar için özel oyun anlaşmalarının olduğu ve bunlardan birinin STALKER 2 olduğu detayları, devam etmekte olan Epic Games & Apple mahkemesinden geliyor. Belgeler, en azından şimdilik bu özel oyunlardan birinin STALKER 2 olduğunu ortaya koyuyor. Oyun, 2021'in son çeyreğinde (Ekim-Aralık gibi) yayınlanacak STALKER 2 Xbox ve PC platformları için özel olacak.

Microsoft bu sayede oyuncuları Xbox Series X / S ya da PC platformuna çekmeye çalışıyor olabilir. Bu konuda çalışmaları sıkı tuttuğu da bir gerçek. Öyle ki bazı söylentiler EA DICE'ın geliştirdiği yeni Battlefield oyununun ilk günden Xbox Game Pass sistemine ekleyeceğini belirtiyordu. Game Pass, Microsoft'un oyun kolunda elini güçlendiren ve son zamanlarda üzerine en çok düştüğü konulardan biri oldu, uygun fiyatı sayesinde ülkemizdeki oyuncular tarafından da tercih edilmeye devam ediyor.

STALKER 2 hakkında paylaşılan son detaylar ise seriye aşina oyuncuları sevindirecek türden. Oyundaki silah çeşitliliğine, karakterlere ve hikayeye yüzeysel bir bakış atmamızı sağlayan son videoda gösterdikleri, gelecek oyunun serinin diğer oyunlarına kıyasla oldukça büyük olacağını gözler önüne seriyor. Henüz elimizde net bir çıkış tarihi olmasa da merakla bekliyoruz ve gelişmelerden sizi en hızlı şekilde haberdar etmeye gayret edeceğiz.

 

 

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 16:04
Biz nasıl GoW, Uncharted, Last of Us oynayamıyorsak siz de oynayamayın. PlayStation kendi ürettiği exclusive gaming ile kendi topuğuna sıkıyor. Kafalarına kaka kaka anlatsınlar artık yeter. Ya bitirin şu zımbırtıyı ya da siz de güzel oyunlardan mahrum kalın. Biz çok kaldık, PC oyuncuları olarak.
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2021 02:37
aynen öyle kardeşim benim anlatmak istediğim de o zaten global dünyada yaşıyoruz 21. yüzyıldayız neredeyse her hafta yeni şeyler üretiyor insanlık. Önceden bu kadar üretken değildik. Şimdi gelip eski kafaların yok şuna özel buna özel olmasını istemesi ne kadar saçma. Köle olmayı istemek gibi.
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2021 02:33
globalleşen dünyada yok şuna çıksın yok buna çıkmasın lafları hayran kesimin taraftarlığından öteye gidemez.
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 10:46
Aynen öyle. STALKER 2 gibi kaliteli bir markanın PC'ye bile gelmesini istemiyorum ama Microsoft, nedenini bilmediğim bir sebepten PC'ye de çıkarıyor.
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 22:28
Çıkartsın tabi ki. Oyun dediğin şeyi herkes oynamalı şuna özel buna özel diye oyun mu olur. Alt tarafı eğleneceksin. Xbox exclusive taraftarı olmadı, mecburiyetten. Bırakın bu boomer kafaları, Japon kapitalizmini. Oyunculara kapitalizm değil özgürlük lazım. Fanboyların nesli de tükenecek yakındır.
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 21:32
Konsolun anlamı özel oyundur, zaten. O zaman Nintendo da oyunlarını her yere çıkarsın, Mario, Zelda gibi. O zaman o Zelda'nın mario'nun özelliği, değeri kalır mı? Konsol oyunları konsolun kimliğini yansıtır, ona değer katar. xbox'ın politikasını yanlış buluyorum, oyunlarını sadece xbox'a çıkarmalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 13:58
Microsoft'un "özel oyun" politikasını anlayamıyorum. Sadece Xbox konsoouna özel çıkacak olsa neyse. Game Pass'e gelecek, Xcloud'a gelecek. Yani PlayStation sahiplerinin çok da üzülmesi gerektiğini sanmıyorum.
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2021 07:37
Bu durumda; windows 10=PC-Microsoft
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 22:30
Özel oyun politikasını Playstation yapıyor şuanda Xbox değil. O da yavaş yavaş evriliyor gibi ama bakalım. Xbox'a kalsa Playstation'la anlaşıp oyunları bütün büyük oyun platformlarına (PC,Xbox,PS) çıkartır. Xbox'ın yaptığı oyun geleceğini özgürleştirecek. PS'in kafasına dank edene kadar yapsın bunu.
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 19:10
Tabi ki PC ye gelecek. Az mantık yürü. Microsoft + Windows 10 = PC
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 14:26
Microsoft kendisi resmi açıklama yaptı 3 ay süreli özel olacak diye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 12:56
Ya tamam da çok çok büyük destansı bir kayıp değil kanımca :) Atmosfer çok güzel ve üç oyununun da içinden geçtim. Dönemine göre geri bir yapımdı mekanik olsun vuruş hissi olsun + optimize yoktu :) Stalker 2'den nasıl insanlar bu kadar ümitleniyor anlamıyorum.. TES 6 gelir exc olur anlarım da..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 02:11
O zaman GFN e de gelme ihtimali de var ve bu ihtimal çook yüksek. Tabii indirime girdiğinde alıcam :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
STALKER 2 için PlayStation oyuncularına kötü haber
İlginizi Çekebilir