STALKER Metaverse planı iptal oldu

Murathan Özlü 17.12.2021 - 20:54
STALKER 2'nin yapımcısı GSC Game World, dün oyun içine NFT ürünler ekleyerek bir STALKER Metaverse kurulacağını açıklamıştı ancak bu plandan vazgeçmişler.

STALKER 2'nin yapımcısı GSC Game World, dün sosyal medyadan bir STALKER Metaverse projesini başlattıklarını duyurmuştu. Ubisoft'un NFT planının aldığı olumsuz tepkilerin ardından GSC Game World'ün de hevesi kursağında kalmış gibi gözüküyor.

Firmanın dün yaptığı açıklamaya göre STALKER 2 içerisinde bir S.T.A.L.K.E.R. Metaverse'ü kurulacak ve oyun içerisinde "NFT" olduğu iddia edilen bir "hizmet" satılacaktı.

STALKER Metaverse planı olmadı olamadı

Ancak aynı Ubisoft gibi, GSC Game World'de Metaverse'ün mantığını pek kavrayamamış gibi gözüküyor. Oyun dünyasında zaten çok soğuk karşılanan NFT ve Metaverse kavramları, bir de yanlış uygulanmaya kalkınca genelde alınan tepkiler ile başlamadan iptal ediliyorlar.

STALKER Metaverse
GSC Games'in büyük vaatler ile sunduğu, muhteşem göz alıcı NFT projesi şöyle işleyecekti;  çevrimiçi açık arttırma ile satılacak NFT'leri ön sipariş ile satın alan oyuncuların yüzleri, oyundaki NPC'lere verilecekti.

Ve bu hizmet, "tarihteki ilk Meta-Human" olarak lanse edilmişti. Bunun ne kadar yerinde bir vaat olduğunu anlayabilmeniz için bir MetaHuman örneğini aşağıya bırakalım:

GSC Games'in, Metaverse ve MetaHuman kavramlarını pek anlayamadığı aşikar.  GSC, gelen tepkiler üzerine Twitter'da yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

" Sevgili Stalker oyuncuları,

Sesinizi duyduk.

Sizden gelen geri bildirimlerin ışığında, NFT ile ilgili her türlü içeriği S.T.A.L.K.E.R. 2.'den çıkarmaya karar verdik.  Hayranlarımızın ve oyuncuların oyundan keyif almaları bizim birinci önceliğimiz. " ifadeleri kullanıldı

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 18.12.2021 19:29
Çok iyi oldu. Tepkiyi yiyince böyle geri adım attirirlar işte. Metaverse vs insanlar sürekli aptalca şeyleri iyi gösterme peşinde koşup keriz yoluyorlar.
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2021 15:58
Telefon icat ediidiğinde de insanlar gereksiz bir alet olduğunu söylüyorlardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
STALKER Metaverse planı iptal oldu
İlginizi Çekebilir