Stanley Parable'ın meşhur başarımı artık açılabilir durumda

Mehmet Atilla Turan 19.10.2018 - 22:04
Beş sene kısa bir zaman değil.

"Stanley'in tek görevi tuşlara basmaktı."

Stanley Parable, 2013 yılında Source 2 motoru ile yapılmış bir yapım. Bu oyun o kadar şahane ve kafa karıştırıcı ki, sahip olduğu espri anlayışı ve şakalar, bir oyunda asla bulunmayacak türden. Source 2'nin sahip olduğu esneklik sayesinde bir hayli dikkat çeken yapım, aslında Source motoruna mod olarak çıkmıştı. Yapımcısı, modun beğenildiğini fark edince de Source 2'ye uyarladı ve tam isimli ile Steam'de satışa sundu. Yapım, elbette başarımlar ile gelmişti, fakat bir tanesi için yaklaşık 5 sene kadar beklemeniz gerekiyordu.

Dışarı mı çıkayım? Olur.

Stanley Parable, hem oyun hem de başarımlar açısından bir hayli garip. Bir başarımda dört saat boyunca bir butona basmanız, diğerinde ise sadece 8 butonuna basarak kazanmanız gerekiyor. Başarımlardan bir tanesi ise "Dışarı çık" isimli, elde etmesi bir hayli zor başarımlardan biriydi. Elde etmeniz için gereken şey ise oyunu beş sene boyunca oynamamanız.

17 Ekim 2013 tarihinde yayınlanan yapımın meşhur başarımı, sonunda normal yöntemler ile açılabilir duruma geldi- tabii ilk günden oynayıp bir daha açmadıysanız.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 07:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 20.10.2018 01:18
helal olsun adam azmetmiş oynamamış :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stanley Parable'ın imkansız başarımı sonunda elde edildi
İlginizi Çekebilir