Star Wars: KOTOR Remake yılan hikayesine dönüyor

Alparslan Gürlek 27.07.2022 - 11:42
Star Wars: KOTOR Remake geliştirme süreci, yılan hikayesine dönüşünün ilk aşamasına girdi. Yeni Dead Island 2 ve Bloodlines 2'ye hoş geldin diyebilirsiniz.

İddialar Bloomberg'den geliyor. Aspyr Media bu ayın başlarında Star Wars: KOTOR tasarım yönetmeni Brad Prince ve sanat yönetmeni Jason Minor'u işten çıkarttı. Aynı zamanda bu işten çıkartma olayı ise, Lucasfilm ve Sony'ye gösterilmek üzere oyunun bir demo sürümünün tamamlanmasının hemen ardından yaşandı. Gelen iddialara göre Aspyr, demonun beklentileri karşılamadığını ve şirketin yeni geliştirme fırsatları aramak için oyun üzerindeki çalışmalarını durdurduğunu söylüyor.

Ve işte o an yaşandı; Star Wars: KOTOR Remake yılan hikayesine dönüyor

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında PS5 ve PC için duyurulan Star Wars: KOTOR Remake kulağa hiç yabancı gelmeyen bir sürecin içine giriyor. Eğer iddialar doğruysa ve oyunun geliştirme süreci beklentileri karşılamadığı için askıya alındıysa, önümüzdeki dönemde çok ilginç haberlerini alacağız diyebiliriz. Zira bu yoldan geçen Vampire Masquerade: Bloodlines 2 ve Dead Island 2 de hala sözde geliştirme aşamasında.

Star Wars: KOTOR Remake yılan hikayesine dönüyor

Bloomberg'in kaynaklarından birisi, demo sürümüne çok para harcandığının ve oyunun artık en erken 2025'te çıkabileceğini öne sürüyor. Star Wars: KOTOR Remake'in geliştirme işini üstlenen Aspyr, Saber Interactive'in bir yan kuruluşu ve Saber daha önce World War Z, SnowRunner gibi oyunlarla karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise Aspyr'den bazı kişilerin söylediğine göre Saber geliştirme sürecinden elini eteğini çekebilirmiş.

Saber Interactive CEO'su Matthew Karch ise Mayıs ayında yaptığı açıklamada "Aspyr'ı aldığımızda, başından beri yardımımıza ihtiyaç duyacaklarını biliyorduk" demişti. "Oyunun harika olacağından tamamen eminiz ancak bu devasa bir ürün ve devasa ürünler, özellikle bir oyundan bahsediyorsanız, çok çaba ve zaman gerektiriyor. Temelde çok eski olan bu oyunu, sıfırdan yeniden yapmak zorunda kaldık."

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2022 01:14
Öyle basit olsaydı hehey yavrum bu işler öyle mario yapmaya benzemez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2022 20:31
Şaşırdık mı, hayır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2022 14:19
Zamanında fan yapımı KOTOR remake'i iptal ettirmişlerdi, ilahi adalet.
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2022 14:54
Niye iptal etmesinler para mı kazanacaktı sanki adamlar? Revan, Darth Sion, Traya, Nihulus vs ç. romanlardan tut mobil oyun sektörüne kadar hala kotor karakterlerin sütünü sağıyor adamlar. Başlıbaşına Revan bile birçok SW fanına göre Vader'ın çok çok ötesinde bir karakter.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars: KOTOR Remake yılan hikayesine dönüyor
İlginizi Çekebilir