Stardew Valley, Hogwarts teması ile buluşuyor

Kağan Depboylu 7.02.2020 - 20:29
Stardew Valley, sihir dolu bir dünya ile iç içe geçiyor! Witchbrook, büyücülük temalı bir Stardew Valley deneyimi vadediyor.

Stardew Valley... Oyuncuların, hayallerindeki huzur dolu çiftlik yaşamına ulaşmasına vesile olmak suretiyle; anksiyeteyi azaltmış, sinirileri boşaltmış, ömürleri uzatmış şirin mi şirin bu oyunu, hiç sihirli bir dünya ile iç içe hayal etmiş miydiniz? Eğer ki zamanında böyle bir hayaliniz olmuşsa gözünüz aydın, çünkü Chucklefish bu hayalinizi gerçekleştirmek adına, Harry Potter tonlarının hakim olduğu bir Stardew Valley oyunu geliştiriyor!

Stardew Valley deneyimini Hogwarts teması ile bir araya getiren Witchbrook, geliştirme aşamasında!

Hogwarts hayallerinizi 32 bit grafikler eşliğinde doya doya yaşayabileceğiniz, rol yapma öğeleriyle bezeli yaşam simülasyonu Witchbrook, geliştirme sürecinde. Stardew Valley yapımcıları tarafından geliştirilen oyunda, büyü okuluna mensup bir öğrenciyi canlandırırken; türlü türlü derslere girip, evaiçeşit aktiviteye katılacağız. Tabi bunları yaparken de pek çok insan tanıyıp, arkadaşlar edinecek; edindiğimiz arkadaşlarla da duygusal bağlar kurup, birlikte çeşitli maceralara yelken açma şansı edineceğiz.

Aynı Stardew Valley gibi rahatlatıcı bir oyun yapısının hakim olacağı Witcbrook’ta; kendi bahçemize sahip olabilecek, diğer büyücülerle düelloya tutuşabilecek ve bir ton sihirli ıvır zıvır biriktirebileceğiz. Oyun alanın büyük bir kısmını oluşturacak olan okulumuzda, arkadaşlarımızla beraber keşfe çıkıp, saklı kalmış gizemleri gün yüzüne çıkaracağız. Oyunda aynı zamanda kendi iksirlerimizi oluşturabilecek ve yemek de yapabileceğiz.

Stardew Valley, Hogwarts teması ile buluşuyor

Stardew Valley sever oyuncuların aşina oldukları season sistemi, Witchbrook’ta da yer alacak. Oyun, gece-gündüz döngüsüne sahip olacak ve belirli dönemlerde Christmass ve Halloween gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Witchbrook için maalesef bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Oyun hâlâ erken geliştirme aşamasında ve Chucklefish ekibi, kafasını henüz piyasaya sürdükleri Wargroove’dan anca kaldırabilmiş durumda. Bu nedenle tutarlı bir tahminde bulunmak gerekirse oyun, 2022 gibi oyuncularla buluşacaktır.

Witchbrook şimdilik sadece PC için geliştiriliyor, ancak Stardew Valley örneğinden yola çıkarsak ilerleyen zamanda oyun, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için de mutlaka raflardaki yerini alacaktır. Yakın zamanda Stardew Valley’in satışlarının 10 milyonu aştığı açıklanmıştı. Şayet Witchbrook, vadettiği deneyimi oyuncularla buluşturabilirse, oyunun ilerde bu rakamı aşması mümkün. Umuyoruz ki geliştirici ekip bu beklentileri boşa çıkarmaz ve Stardew Valley’in oyunculara yaşattığı deneyimi bir tık ileriye taşır. Biz de cebimizde asamız, sırtımızda pelerinimiz, kafamızda da takkemizle, yıllarca hayalini kurduğumuz Harry Potter deneyimini ucundan da olsa yaşayabiliriz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 9.02.2020 18:41
stardew waley eğlenceli idi ama aynı konseptli (şahsi fikrim stardew walley dn çok ta farklı hissiyat vermeyecek)ne kadar daha kullanacaklar ve sıkmayacakmı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 14:33
Stardew Valley bütün övgüleri hak eden, pixel grafikler ile bizi o dünyaya çeken harika bir yapımdı. Witchbrook için de umutlarım çok yüksek.

Oyuncuları sömürmelik inek olarak gören büyük 3A firmaları yerine böyle indie yapımcıları desteklemek gerekiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 14:30
Eric Barone projede yer almıyor sanirsam lakin ekip Chucklefish, Starbound'ı yapan adamlar. İnsan yine bi umutlanıyor yani. Stardew Valley'den edindikleri tecrübeyi bu oyuna yansıtacaklardır . Beklentim büyük umarım hayal kırıklığı olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 12:23
Kağan bayağı iyi yazı olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 11:26
multiplayer tabanlı mı anlamadık bişe ama gelsin sorun yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stardew Valley, Hogwarts teması ile buluşuyor
İlginizi Çekebilir