State of Decay 3, Unreal Engine 5 ile geliyor

Atıf Doğan Özcan 6.09.2022 - 12:31
Serinin beklenen oyunu State of Decay 3, Unreal Engine 5 teknolojisi ile yapılıyor üstelik popüler Xbox oyun geliştiricilerinin desteği ile geliyor.

Xbox oyun geliştiricilerinin ortak çalışmasıyla hazırlanan oyun State of Decay 3, Unreal Engine 5 ile hazırlanıyor. Üstelik bu sefer yanlarında The Coalition var. Serinin devamı ve oynanabilirliği açısından atılım yapması gerekiyordu ve beklenen atılım Unreal Engine 5 ile geldi diyebiliriz.

State of Decay 3 için sihirli Unreal Engine 5 dokunuşu

Xbox’taki zombi hayatta kalma serisinin gelecek olan son oyun State of Decay 3, Gears of War’ın arkasındaki ekip olan The Coalition’ın yardımıyla Unreal Engine 5 ile yapılıyor. Gelecek olan oyun serinin hayranlarını State of Decay ve onun halefi olan sürükleyici evrene geri götürecek. Yapım, önceki Gears of War oyunlarında görünen bazı mekaniklerle birlikte yeni bir hikaye ve ortam sunacak oyun severlere.

State of Decay 3, Unreal Engine 5 ile geliyor

State of Decay, Undead Labs tarafından geliştirildi, ancak Xbox’taki ekip, yaklaşan oyunu serinin önceki oyunlarından daha cesur bir hale getirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Hem Unreal Engine 5’teki araçlardan faydalanmak hem de aynı zamanda Gears of War serisinin oynanışlarından yararlanmak, gelecek olan State of Decay oyununu potansiyel olarak dikkate alınması gereken bir güç haline getiriyor.


Xbox Game Studios’un başkanı Matt Booty, geçtiğimiz günlerde Xbox’ın Major Nelson popcast’inde State of Decay 3’ün gelişimi hakkında konuştu. Booty, Undead Labs’ın Gears of War’ın arkasındaki ekip olan The Coalition ile birlikte çalıştığını iddia etmişti. Serinin bir önceki oyunu olan State of Decay 2’de yer alan birçok konseptin elden geçirileceğini de sözlerine ekledi. Fakat oyun geliştirmesinde her şey istenildiği gibi gitmiyor çünkü oyunda ciddi bir gecikme söz konusu. Diğer bir bakış açısı olarak eğer işler iyi gitmiş olsaydı başka bir ekibin yardımına gerek kalmazdı görüşü de çok fazlasıyla konuşuluyor.

State of Decay, Xbox Series X’e gelecek olan AAA oyunlardan sadece bir tanesi. Serinin son oyununun popülaritesi gittikçe artıyor. O nedenle gelecek olan oyun oldukça önemli bir konuma geçmiş oluyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 20:45
İlk iki oyun AA oyunlardı gayet severek oynadım. Hatta hala oynadığım da oluyor sevdiğim bir seridir SOD ama bu sefer AAA yapacaklarını söylemişler çok merak ettim bakalım nasıl olacak. UE5 ile yapılmasına da şaşırmadım.
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 22:39
İkinci oyunu düşün, adam gibi grafik motoru ve adam gibi animasyon eklersen zaten temiz bir AAA oyun olur hocam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 15:12
2. Si de büyük umutlarla çıkmıştı ama sonuç hüsran olmuştu. Bundan da bir beklentim yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 00:36
Kendi karakterimizi yapalım artık şu oyunda. İsteyen böyle bir abla ile oynasın isteyen asyalı cüce trans bir bireyle isteyende kendi tipinde birini yapsın oynasın, şu özgürlüğü verin artık :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 21:28
game pass'a gelirse tadından yenmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
State of Decay 3, Unreal Engine 5 ile geliyor
İlginizi Çekebilir