Yeni State of Play sunumunda hangi oyunlar duyuruldu?

Ersin Kılıç 3.06.2022 - 12:53
Sabahın ilk saatlerinde gerçekleşen ve Summer Game Fest heyecanını başlatan yeni State of Play sunumunda yapılan tüm duyuruları derledik.

Sony dün akşam yapmış olduğu sunum ile son dönemin en dolu dolu sunumlarından birisine imza attı. Çok uzun olmamasına rağmen peş peşe gösterilen oyunlarla birlikte sunumun beklentileri aştığını söyleyebiliriz. 

State of Play sunumunda neler duyuruldu?

Yeni ve sürpriz oyun duyuruları dışında daha önce duyurulan oyunların yeni videolarıyla da karşılaştığımız bu sunumda PS konsolları, PS VR2 ve PC için yeni hamleler geldi. Biz de bu haberleri size canlı yayın sırasında iletmiş olsak da tüm duyuruları bu haberde derlemek istedik.

Resident Evil 4 Remake

Sunumun ilk bombası uzun zamandır dedikodularını duyduğumuz Resident Evil 4 Remake oldu. Serinin belki de en çok sevilen ve farklı platformlarda oynama şansına eriştiğimiz oyunu tamamen elden geçirilmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Özüne sağdık kalsa da grafiksel ve oynanış anlamında tamamen değiştirilen oyunda olay örgüsünde de ufak değişiklikler ile karşılaşacağız. Leon S. Kennedy'yi kontrol edeceğimiz oyun 24 Mart 2023'te çıkacak.

Resident Evil Village PS VR2 için geliyor

Resident Evil 4 duyurusunun ardından geçtiğimiz yılın en sevilen yapımlarından biri olan Resident Evil Village için PS VR2 desteği duyuruldu. Sanal gerçeklik gözlüğünün tarihi belli olmadığı için bu sürümün çıkışı konusunda da bilgi verilmedi. Fakat oyunun PS VR 2 çıkış oyunları arasında yer alacağını söyleyebiliriz. Capcom'un RE7'den VR konusunda ne kadar deneyimli olduğunu göz önüne alırsak bizi güzel bir macera daha bekliyor diyebiliriz.

Street Fighter 6 oynanış videosu yayınlandı

Playstation konsolları dışında Xbox ve PC için de geliştirilen Street Fighter 6 nihayet tam anlamıyla ortaya çıktı. Tonlama olarak SF 4'ün açmış olduğu yoldan ilerlemeye devam eden yapımda birçok yeniliğe de imza atılmışa benziyor. Yeni karakterlerin yanı sıra serbest dolaşma modu ile bir hikaye üzerine oturtulmuşa benzeyen yapım 2023 yılında karşımıza çıkacak. Capcom'un Resident Evil oyunları için geliştirdiği RE Engine grafik motorunu kullanan yapımın videosu ise şu şekilde;

Horizon Call of the Mountain videosu yayınlandı

PlayStation VR2'nin şu anda Resident Evil oyunları ile en ön plana çıkan oyunu Horizon Call of the Mountain diyebiliriz. Tabi sadece sanal gerçeklik gözlüğü için çıkacak olması sebebiyle hem platformu daha iyi kullanması hem de farklı bir yapıya sahip olması bekleniyor. Hikaye olarak Horizon oyunları arasında geçecek olan yapımda Ryas isimli eski bir Carja savaşçısını kontrol edeceğiz. Hikaye modu dışında oyunda etrafı keşfedebileceğimiz farklı oyun modlarına da yer verilecek.

Bu oyun dışında Horizon Forbidden West için yeni bir güncelleme de duyuruldu. Oyuna yeni bir performans modu ekleyen bu güncellemede ayrıca kıyafet görünümü değiştirme, yetenek ağacını sıfırlama, ultra zorluk modu, new game plus ve yeni silahlar yer alıyor. Güncellemenin çıktığını da hatırlatalım.

The Callisto Protocol için şahane bir video yayınlandı

Eski Dead Space yapımcılarının geliştirdiği The Callisto Protocol için tam anlamıyla bu serinin ruhani devam oyunu desek yanlış olmaz. Görsel olarak oldukça iddialı olan oyunun videosunda da korku unsurunun ne kadar yukarıda olacağını da görüyoruz. Ayrıca içerdiği kan ve şiddet öğeleri ile birlikte oyunun şimdiden en az 16+ yaş sınırı damgasını yiyeceğini de söylemek mümkün. 2 Aralık 2022'de uzun kış gecelerimizi gerim gerim gerecek olan oyunun videosu şu şekilde;

Marvel's Spider-Man PC platformuna geliyor

Gecenin en büyük sürprizlerinden biri şüphesiz Marvel's Spider-Man ve Miles Morales oyunlarının PC platformuna duyurulması oldu. 2018 yılında ilk olarak PlayStation 4 için özel olarak çıkan Spider-Man dışında PS5 çıkış oyunlarından biri olan Miles Morales versiyonunun da PC'ye geleceği açıklandı. Spider-Man PC sürümü 12 Ağustos 2022'de rafları süslerken Miles Morales ise yılın ilerleyen aylarında PC platformunu ziyaret edecek. 

Stray çıkış tarihi açıklandı

Uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve bir kediyi kontrol etme gibi farklı bir konsepte oturtulan Stray için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Cyberpunk bir dünyada, insanların nedenini henüz bilmediğimiz şekilde yer almadığı bir şehirde dolaşacağımız oyunun 19 Temmuz'da çıkacağı açıklandı. PC sürümü de geliştirilen oyunun PS sürümü ise ilk günden PS Plus üst paketlerinde ücretsiz olarak oyunculara sunulacak.

No Man's Sky PS VR 2 için geliyor

Tam anlamıyla bir azim ve başarı hikayesine dönüşen No Man's Sky oyununun PS VR 2 sürümü duyuruldu. Hali hazırda PS VR için bulunan oyunun bu yeni sürümü oyunculara çok daha fazla özgürlük imkanı sağlayacak. 

The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2: Retribution PS VR2 için geliyor

PlayStation VR2 için duyurulan yapımlardan birisi de The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2: Retribution oldu. Bu sene sonunda PS VR için çıkacak olan oyun PS VR2 için ise 2023'te yayınlanacak. Hikayenin ise ilk oyunun kaldığı yerden devam edeceği belirtilmiş. Akın akın gelen zombilere karşı hem yakın dövüş hem de ateşli silahlar ile mücadele edeceğimiz oyunun videosu şu şekilde;

Season: A Letter to the Future bu yıl geliyor

İlk olarak 2020 yılında duyurulan ve farklı tarzı ile dikkatleri üzerine toplayan Season: A Letter to the Future için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Uzun süredir geliştirme aşamasında olan oyunun bu yılın 3.çeyreğinde, yani sonbahar aylarında geleceği doğrulandı. Huzur veren bir yapıya sahip olan oyunda, sürekli değişim gösteren mevsimlerin kargaşasından korunan bir köyde yaşayan Estelle adında bir kadının köyden ayrılması ve dünyayı keşfetmesine tanıklık edeceğiz. 

Eternights PS4 ve PS5 için geliyor

Beş farklı karakterin hikayesine odaklanan ve onların geçmişlerine dair detayları keşfedeceğimiz Eternight, özellikle grafik yapısı ve oynanışı ile PErsona serisini de andırıyor. 2023 yılının ilk aylarında çıkacağı açıklanan oyunda zindan keşfetme dinamiğinin yanı sıra seçimler de oldukça önemli bir yere sahip olacak. Zaman kavramına dikkat etmemiz gereken oyunun duyuru videosu şu şekilde;

Farklı bir shooter oyunu: Rollerdrome

Rollerdrome oynanışı ve grafik tarzı ile tam anlamıyla farklı bir shooter oyunu izlenimi veriyor. Cell Shaded grafik tarzını benimseyen oyun arena oynanışına sahip olacak. Ayağımızdaki patenler ile bir yandan kayarken bir taraftan da shooter yeteneklerimizi sergileyeceğimiz oyunun 16 Ağustos'ta çoklu platform olarak çıkacağı açıklandı.

Tunic 27 Eylül'de Playstation konsollarına geliyor

Bu yılın en sevilen yapımlarından biri olan Tunic, PC ve Xbox konsollarının ardından nihayet PlayStation kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Eski Legends of Zelda oyunlarından esinlenen yapısı ile eğlenceli bir oynanışı birleştiren oyun 27 Eylül'de çıkacak.

Final Fantasy 16 oynanış videosu yayınlandı

Bir Final Fantasy serisi hayranı olarak bu oyuna fazlasıyla yükseldim arkadaşlar. Aslında ilk Final Fantasy 16 duyurusu sonrasında çok fazla beklentim yoktu fakat aradan geçen zaman anlaşılan bu oyuna fazlasıyla yaramış. Geniş alanlar, dinamik bir dövüş sistemi ve hepsi bir kenara Summon sistemini özlediğimiz şekilde kullanan bir oyunla karşılaşacağız gibi duruyor.

Görsel açıdan fazlasıyla FF14'e benzeyen oyunun arkasında da Noaki Yoshida yer alıyor. Square Enix'in Creative Business III birimi tarafından geliştirilen oyunda ekibin FF14 başarısındaki dinamikleri bu oyuna aktardığını da görüyoruz. Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut ve Ifrit derken anılarımı fazlasıyla canlandıran oyunun beklentileri yükselten bu yeni videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Oyunun 2023 yazında çıkacağını da hatırlatalım (ertelenmesi olası).

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2022 14:57
XSX için Microsoft VR çıkarsa gözüm kapalı alırım. Ama Sony'ye hiç güvenim yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2022 18:24
Uncharted oyunuyla ilgili bir haber yok mu tarih
Salvator
Salvator 5.06.2022 12:30
Yeni uncharted oyunu çıkmayacak dostum
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 3.06.2022 17:50
god of war ragnarok için çıkış tarihi bekliyordum :/
Salvator
Salvator 5.06.2022 12:30
Perşembe günü duyurulacak sızıntı var
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2022 18:21
Daha çok beklersin. 2024 ten önce çıkmaz o oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2022 00:05
Kedicik radarıma girdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.06.2022 16:44
kedicik güzel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
State of Play sunumunda yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir