Steam Deck hile koruması için BattleEye ile anlaştı

Murathan Özlü 26.09.2021 - 15:19
Valve, Steam Deck hile koruması için, Destiny 2 ve PUBG gibi oyunlar için de hizmet veren anti hile firması BattleEye ile anlaştığını duyurdu.

Bir kaç ay içerisinde (Aralık 2021) piyasaya çıkması planlanan Steam Deck hile koruması için  BattleEye firması ile anlaştı. Popüler anti-hile firması BattleEye  Destiny 2, PUBG, Apex Legends, Halo ve Dead by Daylight gibi popüler online oyunlarda da hizmet veriyor. Son dönemde oyunlardaki hile kullanımı artışına bakınca ne derece başarılı bir firma olduğu tartışmaya açık.

Steam Deck hile koruması ile gelecek

BattleEye, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Valve ile yapacakları iş ortaklığını şöyle duyurdu:

" BattleEye oldukça uzun süredir Mac ve Linux için anti virüs desteği sağlıyordu. Firma olarak yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Steam Deck (Proton)'a da destek vereceğiz. Steam Deck içerisindeki anti hile yazılımımıza onay vermek isteyen oyun geliştiricilerinin sisteme kaydolmaları yeterli olacak."

Steam Deck hile

Daha önce yapılan testlerde pek çok online oyunda kullanılan farklı anti virüs yazılımlarının Proton (Steam Deck) ile uyumluluk sorunu yaşadığı ifade edilmişti. BattleEye ile uyumlu çalışabilmesi halinde Steam Deck, Destiny 2, Fortnite, PUBG, Arma 3, Rainbow Six Siege ve ARK: Survival Evolved gibi oyunlarda cihaza gömülü hile koruması sağlayabilecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 13:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.09.2021 17:00
Pubg ye hizmet edeneyse parayı çöpe atmış demek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Deck hile koruması için BattleEye ile anlaştı
İlginizi Çekebilir