Steam, pek çok 18+ oyunun yayınlanma tarihini erteliyor

Ahmet Özçilingir 16.07.2018 - 15:53
Steam denetimi sıkılaştırıyor

Özellikle geçtiğimiz mayıs ayında pek çok 18+ içeriğe sahip oyun Steam platformundan kaldırılmıştı. Steam yeni politikası gereği +18 oyunlara ve ırkçılık gibi hassas konulara sahip oyunları yayınlarken daha dikkatli davranma kararı aldı. Görünen o ki bu kararın sonrasında Steam'de bir takım değişiklikler de yapılacak. Steam'in kütüphanesine eklenecek olan oyunların yayınlanma tarihlerini ertelediği ortaya çıktı. Erteleme gerekçesi olarak da yeni düzenlemeler ve kullanıcı arayüzünde yapılacak olan değişiklikler gösterildi.

Steam'den 18+ oyunlara erteleme

Steam yayın politikasında bir değişikliğe giderek hassas materyaller içeren oyunlara daha sıkı bir denetim getirdiğini duyurmuştu. Aslında bu kararın sebebinin Steam'in bünyesinde barındırdığı yüz binlerce oyunun kontrolünü tam olarak yapamaması olduğunu söyleyebiliriz. Steam kullanıcı arayüzünde ve yayın politikasında da değişikliğe giderek yayınlayacağı oyunlar konusunda daha dikkatli davranacağını duyurmuştu. Özellikle Valve, trollük amaçlı, yasa dışı içerikler barındıran oyunlara Steam'de yer vermeyeceklerini açıklamıştı. Bu yönde çalışmalar yapan Steam, yeni yayınlanacak oyunların yayınlanma tarihlerini erteledi. Yapımcılara bir mail atarak bilgilendiren Steam, yeni kullanıcı arayüzü çalışmalarının bu ertelemenin sebebi olduğunu belirtti.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 01:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.07.2018 00:14
Bu amaçsız "oppai kawaii" oyunlar iyice arttı. Steam in derhal buna el atması gerek. Bu tür oyunları oynayınca ne anlıyorlar onu anlamadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam, pek çok yetişkin oyununun yayınlanma tarihini erteliyor
İlginizi Çekebilir