Steam'in en çok beklenen oyununu gönüllüler geliştiriyor

Alparslan Gürlek 27.06.2022 - 16:17
Steam'in en çok beklenen oyunlarından biri olan The Day Before, geliştirici Fntastic'in gönüllülük politikası sebebiyle yarı zamanlı gönüllüler tarafından geliştiriliyor.

Hakkında her geçen gün farklı şeyler duyduğumuz ve bir çıkar, bir çıkmaz denilen The Day Before için ilginç bir haber daha geldi. Steam'in en çok beklenen oyunu haline gelen yapımı, geliştirici Fntastic'in "gönüllülük politikası" ile yarı zamanlı gönüllülerden oluşan bir ekip geliştiriyor.

The Day Before: Steam'in en çok beklenen oyunu, gönüllüler tarafından geliştiriliyor!

Hatırlarsanız Mayıs ayında The Day Before çıkış tarihi ertelenmişti. Şimdi ise gelen haberler oyun sektöründe alışık olmadığımız türden. Oyunu yarı zamanlı, ücret almayan gönüllüler geliştiriyor. Bu durum ise geliştirici şirket Fntastic'in "gönüllülük kültürü" fikrine dayanıyor. Öyle ki şirkette ücretli çalışan personel bile, gönüllü sayılıyor. Aslında bu şirketin çalışanlarını büyük bir aile olarak görmesi gibi bir şey diyebiliriz. Ancak bunun dezavantajlı olduğu durumlar da var.

The Day Before

Gösterilen oynanış videosundan sonra Steam'in en çok beklenen oyunu haline gelen The Day Before, platformda istek listesine en çok eklenen oyun olmuştu. The Division ve The Last of Us'ın bir karışımı olarak nitelendirebileceğimiz hayatta kalma oyunu, 100.000'in üstünde kişi tarafından istek listesine eklenmiş durumda. Hatta geçenlerde bir çıkış tarihi duyurulmuş, ancak Mayıs ayı itibariyle 2023 yılına ertelenmişti.

Şimdi ise geliştiricilerin de websitelerinde yer verdiği gibi, oyunun geliştirme sürecine yardım etmek isteyen yetenekli insanlar gönüllü olarak projeye katılabiliyor. Şirket, gönüllülüğü iki farklı şekilde ele alıyor. News.com.au'nun da çok güzel betimlediği gibi "Bazı hayvanlar diğerlerinden daha eşittir" yaklaşımı sergileniyor da diyebiliriz. Tam zamanlı gönüllüler belli bir maaş karşılığında işe alınırken, yarı zamanlı gönüllüler ücretsiz olarak projenin geliştirilmesine yardım ediyor. Fntastic an itibariyle tam zamanlı gönüllülere ihtiyaç duymuyor. Şaşırtıcı olmasa gerek. Fntastic, yarı zamanlı gönüllülere çalışmaları karşılığında muhteşem ödüller, katılım sertifikaları ve ücretsiz kodlar vereceğini söylüyor.

An itibariyle The Day Before'da yarı zamanlı gönüllüler de çalışıyor ve bu bir video oyununun geliştirilmesi için iyi bir ortam değil. Hali hazırda sektörde çok beklenen oyunlarda tam zamanlı maaşlı çalışanların bulunduğu stüdyolarda bile ortalık karışabiliyorken, projenin geleceğini yarı zamanlı gönüllü çalışanlara emanet etmek ne derece doğru bir karar, hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 20:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2022 09:08
Kulağa çok güzel gelen bi fikir ama sonucun bugfest olcağından eminim :D Gönüllüler yeni özellik eklemeye bayılırlar ama olan özellikleri düzeltmeye kimse yanaşmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2022 10:20
Maalesef tamamen okuru yanlış yönlendiren bir haber yazısı ne çok beklenen bir oyun ne de kaliteli bir oyun paylaşılan videolar tamamen scriptlenmiş olaylar ve büyük ihtimal dolandırıcı tuzağı. bigfry gibi bu tarz tuzakları paylaşan açığa çıkaran kanallarda detaylı şekilde yorumlandı bu oyun
-------------------------------
Oyun şu anda Steam'de en çok istek listesine eklenen yapım. Belki siz beklemiyor olabilirsiniz ancak 100.000'den fazla kişi bekliyor, bu da onu en çok beklenen oyun yapıyor. Biz size haber sunuyoruz, sizi yanlış yönlendirmeye çalışmıyoruz. Sevgiler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2022 07:48
Ben bu oyunun son yayınlanan videosunu izledim hiç beğenmedim silah sesleri ve çatışmalar çok dandik hele zombilerim ölme anı fahada berbat atmosfere sözüm yok başarılı ama oynanış çok kötü ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2022 20:07
Açıkçası ben The Callisto Protocol’ü bekliyorum 92? lik ama efsanevi oyun olacağına inancım tam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2022 19:02
Köle arıyorlar yani...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam'in en çok beklenen oyununu gönüllüler geliştiriyor
İlginizi Çekebilir