Street Fighter serisinin film ve dizi hakları satın alındı

Fatih Arslan 4.04.2023 - 13:45
Bir çok büyük film ve dizi şirketiyle iş birliği yapan Legendary Entertainment, artık Capcom'un ünlü dövüş serisinin film ve dizi haklarına sahip.

Son dönemlerde ünlü oyun serilerini çok sık televizyonlarda ve sinemalarda görmeye başladık. The Last Of Us, Arcane gibi oldukça başarılı ve ses getirenlerin yanında The Witcher: Blood Origin ve Assassin's Creed gibi başarısız işler de seyrettik. Nintendo'nun en ünlü serilerinden olan The Super Mario Bros'un filminin de piyasaya çıkmasına çok az bir zaman kala bir bombayı da Capcom patlattı.

Street Fighter serisinin film ve dizi hakları Legendary Entertainment tarafından satın alındı

Geçmişte Batman Begins, Dune, Enola Holmes gibi birçok filmin yapımında rol alan Legendary Entartainment'ın, Street Fighter serisinin film ve dizi haklarına sahip olduğu öğrenildi. Dedektif Pikachu filmiyle video oyun dünyasına adım atan yapımcı şirkette tüm projeler Capcom ile beraber geliştirilecek.

Street Fighter serisinin film ve dizi hakları Legendary Entertainment tarafından satın alındı

Seri oyun dünyasına giriş yaptıktan ve sevildikten sonra sinema dünyasında da boy göstermeye başlamıştı. Animasyon filmleri ve Çizgi dizileri bulunan seri 90'lı yılların ortasında sinemaya da taşındı.

Baş rolünde ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme'ın bulunduğu, serinin kendisiyle aynı adı taşıyan ilk Live-Action filmi 1994 yılında piyasaya sürülmüştü. Devam filmleri de gelen ancak pek başarılı olamayan serinin en son Live-Action filmi ise 2009 yılında çıkan Street Fighter: The Legend of Chun-Li'ydi. 

Serinin son basamağı olan SF VI, 2 Haziran 2023 tarihinde oyuncularla buluşacak.

Xbox One ve Nintendo Switch haricindeki tüm güncel platformlara çıkacak olan oyun ön siparişe açık durumda bulunuyor.

Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2023 09:15
Oh be Capcom sonunda düzgün bir yapımcıya vermiş oyunlarının film haklarını. Resident Evil ve Monster Hunter film haklsrını Sony' e vermişlerdi ve ortaya oyunlarla uzaktan yakından alakası olmayan 6 tane berbat Resident Evil filmi çıkmıştı. Ve bir tane de Monster Hunter filmi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2023 15:08
Yarı amatör bir dizi versiyonu vardı, ''Assasin Fist'' daha iyisini görmedim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Street Fighter serisinin film ve dizi hakları satın alındı
İlginizi Çekebilir