Street Fighter V oyuncuları Capcom Pro Tour'dan ayrılıyor

Alparslan Gürlek 22.06.2020 - 16:07
Street Fighter V oyunu üzerinden yapılan Capcom Pro Tour şampiyonalarında birçok profesyonel oyuncu bağlantı sorunları ve gecikme yüzünden turnuvayı terk etti.

Street Fighter V oyununda yapılan küresel Capcom Pro Tour etkinliği bu yıl çevrimiçi ortamdan yapılacaktı. Maalesef turnuvayı çevrimiçi ortamda yapma fikri çok sağlıklı uygulanamadı ve bazı profesyonel oyuncular turnuvayı terk etti. Bunlar arasında geçtiğimiz yılın turnuva şampiyonu da var.

Street Fighter V oyuncuları Capcom Pro Tour turnuvasından ayrıldılar

Bu yıl çevrimiçi ortamda yapılması hedeflenen Capcom Pro Tour turnuvası geçtiğimiz günlerde başladı. Turnuvanın yapıldığı çevrimiçi ortamda bağlantı sorunu ve büyük gecikmeler yaşadığını söyleyen profesyonel oyuncular tek tek maçlarını terk etti. Bunların arasında geçtiğimiz yılın şampiyonu da bulunuyordu.

Metro M ve iDom arasında yapılan karşılaşmada ilk çıkış gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın şampiyonu iDom, Metro M'nin oynadığı Vega'ya karşı iyi bir performans sergiliyordu. Metro M'nin final karşılaşmasında arka arkaya dört kez yakalama komutu uygulamasının ardından maçın sonuçları neredeyse belli olmuştu. Bir anda iDom oyunu terk etti ve tekrar bağlanmadı. Bu durum da Metro M'nin maçı doğrudan kazanmasına ve kaybedenler finali için ElChakotay'a karşı oynamasına olanak sağladı. Oyundan çıkan ve tekrar bağlanmayan iDom Twitter üzerinden durumu açıkladı.

iDom:" Metro M ile oynamıyorum. Bu şekilde elenen herkes için çok üzgünüm. Capcom lütfen Grid haritasının yasağını kaldır."

iDom'un ayrılması üzerine finallerde ElChakotay ile oynayacak olan Metro M için işler oldukça iyi gitti. ElChakotay karşısında kaybedenler finallerinde iki round daha kazandı. Final için son oyun oynanacaktı fakat ElChakotay da oyunu terk etti ve tekrar dönmedi. Sunucuları şaşkına çeviren olay sonrası Metro M öyle ya da böyle DR Mandrake ile finallere kalmayı başardı.

Street Fighter V oyuncuları Capcom Pro Tour'dan ayrılıyor

Şampiyonun da yaptığı gibi oyundan ayrılıp geri dönmemesinin ardından ElChakotay da aynı sorundan ötürü çıktığını belirtti. Capcom'a sitem eden bit Twitter gönderisi paylaşarak durumu açıkladı.

ElChakotay:" Sadece benim ekranımdan oyunu görebilseydiniz anlardınız. Grid'i yasakladığın için teşekkürler Capcom."

Her iki oyuncu da Capcom'un Grid'i turnuvadan çıkartmasını eleştirdi. Street Fighter 5'in çevrimiçi dövüşlerde popüler olan çok sade eğitim bölümü Grid, daha az gecikmeye sebep olduğu için çok sık tercih ediliyordu. Bu durum Capcom Pro Tours 2016 şampiyonu NuckleDu tarafından da eleştirildi. NuckleDu, Capcom'un kuralları değiştirmesi ve Grid haritasını turnuvaya eklemesi için çağrıda bulundu. Twitter'da "Capcom'un neden Grid'i yasakladığını gerçekten anlamıyorum" dedi ve "Bu şimdiye kadar oynadığım en gecikmeli maçlardan biriydi." diyerek ekledi.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 22:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Street Fighter V oyuncuları Capcom Pro Tour'dan ayrılıyor
İlginizi Çekebilir