Subnautica geliştiricileri yeni oyunlarını duyurdu

Talha Ramazan Yüzmeç 24.08.2022 - 11:21
Subnautica'nın geliştiricileri uzun sürenin ardından sıra tabanlı bir bilim kurgu oyunuyla piyasaya geri döndü.

Subnautica geliştiricileri uzun sürenin ardından yeni çıkaracağı yaklaşmakta olan sıra tabanlı bilim kurgu oyunu olan Moonbreaker'ı bir fragman ile duyurdu. Subnautica'nın yaratıcıları tarafından geliştirilen oyun Warhammer’ın masaüstü deneyimlerinden ilham alan minyatür bir proje olarak görülüyor. Stüdyo ise bu oyunu kendileri için önemli bir çıkış noktası olarak görüyor.

Sıra tabanlı bilim-kurgu strateji oyunu Moonbreaker duyuruldu

Oyunun 5 senedir gizlice geliştirdiği söyleniyordu. Oyuncular bu iddiaya kısmen inansa da pek heyecan verici bulmuyorlardı. Oyun fragmanıyla birlikte resmen duyurulana dek oyuncuların pek ilgisini çekemedi. Ama oyun bugün Gamescom etkinliği sırasında heyecan verici bir fragmanla karşımıza çıktı ve birçok oyuncunun ilgisini çekmeyi başardı.

Ekibin amacının oyunu mümkün olduğunca basitleştirmek ve oyuncuları taktiksel bir ortama bırakmak olduğu söyleniyor. Ayrıca geliştiriciler bu taktikselliğin dışında oyuncuların hayal gücünüde geliştirmeyi amaçladığı düşünülüyor. Oyun ünlü yazar Brandon Sanderson ile ortaklaşa inşa edilen orijinal bir evrende geçiyor ve her biri benzersiz kültürleri ve insanları barındıran çok sayıda ayın birbirinin etrafında karmaşık yörüngeler çizdiği, The Reaches adlı uzak bir güneş sistemini keşfediyor. Hikâye bakımından ilgi çekici olan bu yapım oyuncuların ilgisini baya çekmiş gibi gözüküyor.

Subnautica geliştiricileri yeni oyunlarını duyurdu

Umarız ki oyun geliştiricilerinin ve oyuncuların beklentilerini karşılar ve ekipten daha fazla böyle sıra dışı oyun görebiliriz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Subnautica geliştiricileri yeni oyunlarını duyurdu
İlginizi Çekebilir