Summer Game Fest 60 indirilebilir demo ile başlayacak

Alparslan Gürlek 2.07.2020 - 13:12
Microsoft bu yıl gidemediğimiz ve göremediğimiz etkinlikleri aratmayacak yeni bir oyun festivali etkinliğiyle geliyor. Xbox One için çıkacak 60 oyunun demosuyla birlikte.

E3 2020, Gamescom gibi büyük etkinliklerin COVID-19 pandemisi nedeniyle iptal olmasının ardından dijital etkinliklere rağbet artmış durumda. Hal böyle olunca da büyük firmaların toplulukların ve dijital mağazaların hepsi dijital etkinlikler düzenlemeye başladı. Summer Game Fest 21 Temmuz'da başlıyor.

Microsoft'un düzenlediği Summer Game Fest 60 indirilebilir demo ile başlayacak

Sony'nin yaptığı PlayStation 5 tanıtımı, Steam oyun festivalleri, EA Play Live, Night City Wire, Avengers War Table derken iyice evimizden etkinlik izlemeye alıştık. Sırada ise Microsoft'un gelecek Xbox One oyunları için başlatacağı Summer Game Fest var. Etkinliklerin sevilen ismi Geoff Keighley'in de bir parçası olduğu oyun festivalinde "oyunların nihai ürününü temsil edemeyebilir" demolar yayınlanacak.

Summer Game Fest 60 indirilebilir demo ile başlayacak

Nihai sürümü temsil edemeyebilir ifadesini ben kullanmadım, bilakis bunu Microsoft'tan Glenn Gregory bir blog gönderisinde yazdı. Oyunların piyasaya sürülmediği, henüz geliştirme süreci devam ettiği için Summer Game Fest sırasında oynanılan demolar oyunun son halini temsil etmeyebilir diyerek açıkladı. Tabi demoları oyuncularla buluşturmak her zaman geliştirici için bir avantaj olmuştur. Yalnızca böyle büyük bir platformun henüz bitmemiş oyunları oyunculara tanıtması biraz riskli ve sıradışı.

Summer Game Fest'te yer alacak oyunların listesi daha sonlandırılıyor, ancak Glenn Gregory'nin dediğine göre sular durulduğunda 75 ile 100 arası oyunun demosu indirilebilir olacak. Bu oyunlar arasında Destroy All Humans!, Haven, Hellpoint, Skatebird, The Vale: Shadow of the Crown, Raji: An Ancient Epic ve Welcome to Elk bulunuyor. Demolarını oynayıp fikir edinmek için güzel oyunlar.

Aynı zamanda temmuz ayı içerisinde Microsoft'un farklı bir etkinlik ile yeni nesil konsolu Xbox Series X için çıkacak oyunları da tanıtması bekleniyor. Ayrıca gelen bilgilere göre Microsoft bu etkinlikte ağırlığı birinci parti oyunlarına verecek ve kuşların söylediğine göre etkinlik tarihi 23 Temmuz 2020 olarak belirlenmiş. Etkinliğin öne çıkan oyunları arasında Halo Infinite bulunuyor. Summer Game Fest sırasında farklı bir etkinlik ile yeni konsollarını tanıtmak ne derece tutarlı bilmiyorum fakat Xbox Game Fest 21 Temmuz'dan 27 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Yaklaşık bir haftalık bir süre içerisinde oyuncular Xbox One konsolları için çıkacak oyunların demolarını oynayıp fikir sahibi olabilecek. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Summer Game Fest 60 indirilebilir demo ile başlayacak
İlginizi Çekebilir