Super Bomberman R Online inceleme

Ersin Kılıç 4.06.2021 - 14:58
Oyun dünyasının en eski yapımlarından birinin yenilenmiş versiyonu Super Bomberman R Online inceleme köşemizin yeni konuğu oluyor.
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, XBox One, Xbox Series X
Super Bomberman R Online inceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Konami - Konami
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Arcade
Merlin Puanı 60
Artılar + Klasik oynanışın yeni oyuna aktarılması
+ Eğlenceli Battle Royale dinamikleri
+ Oyuna eklenen özel karakterler
+ Oynaması ücretsiz
Eksiler - Sunucu ve yükleme problemleri
- Mikro ödemeler
- Karışık sunum ve arayüz
- Bağlayıcı değil

Super Bomberman R Online inceleme: Bomberman çocukluk döneminde oynadığım en eğlenceli ve sıra dışı oyunlardan biriydi. Tıpkı Tank oyununda olduğu gibi basit dinamikler üzerine oturtulan yapısı ile maksimum eğlence sunmayı hedefliyor ve bunda gerçekten de başarılı oluyordu. Bu sadeliğini zaman içinde kaybeden oyun doğal olarak hiçbir zaman o ilk anlardaki kadar tutulmadı ama dönem dönem başarılı oyunlarıyla da o nostaljiyi yaşatmayı başardı. işte yeni çıkan Super Bomberman R Online tam olarak o nostaljiye tutunuyor ama aynı zamanda oynanışını yeni dinamikler ile besliyor diyebiliriz.

Super Bomberman R Online

Super Bomberman R Online inceleme

Super Bomberman R aslında ilk olarak 2017 yılında karşımıza çıkmıştı. Yenilenen bu sürümünün ise oyunun köklerine daha bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik adına eklenen Online ibaresi ile birlikte bir nevi Battle Royale türüne bürünmüş ve bu patlamalar arasında hayatta kalmaya çalıştığımız bir yola girmiş. 

Bomberman serisinin temalinde bildiğiniz gibi karakterinizin bombayı bırakması, tuğlaları patlatması ve aldığı Power-Up (güçlendirmeler) ile birlikte rakiplerini egale etmesi yatıyor. İşte Super Bomberman R Online saydığım tüm bu dinamikleri oyunun merkezine konumlandırmış. Bu nedenle oynarken hem o nostaljik havayı yakalıyor hem de oyundan yavaş yavaş daha fazla keyif almaya başlıyorsunuz

Bomberman Battle Royale

Super Bomberman R Online inceleme

Oyunun Battle Royale tarafında ise aslında temelinde Tetris 99, Super Mario Bros 35 ve Pac-Man 99'da gördüğümüze benzer bir sistem bizi bekliyor. Tüm bu oyunlarda, sahip olunan dinamikler de göz önüne alınarak bir Battle Royale sistemi oluşturulmuştu. İşte aynı durum Super Bomberman R Online için de kullanılmış. Oyunda 64 oyuncuya karşı mücadele ediyorsunuz ama aslında oyuncular rastgele arenalarda birkaç kişiyle mücadele ediyor. Daha doğrusu öncelikle küçük gruplar halinde birbirleri ile kapışıyorlar. Turlar ilerledikçe oyuncu sayısı da azalıyor ve nihayetinde liderlik koltuğuna doğru uzanmaya çalışıyorsunuz.

Tabi oyunda klasik güleriniz ile başlıyor olsanız da aldığınız güçlendirmeler ile ynanış biraz daha karmaşık bir hal almaya başlıyor. Çünkü ilk etapta sadece birkaç blok havaya uçururken sonrasında çok daha kuvvetli bombalar patlamaya başlıyor ve strateji, hızlı davranma dinamikleri daha önemli bir hale geliyor. 

Super Bomberman R Online inceleme

Ayrıca bir rakibi egale ettiğinizde almış olduğu güçlendirmeler etrafa saçılıyor ve bu kısa anda bir kapışma durumu da söz konusu diyebilirim. Ama oyunun genel yapısı doğru pozisyon alma ve çokça şansa sahip olma üzerine kurulu. İşin içine farklı arenalar da eklenince o klasik çizgiden biraz daha uzaklaşılmış. Sade başlayan oyun giderek daha karmaşık bir yapıya bürünüyor. Bu da sizi yormaya başladığı gibi dikkat dağınıklığına sebep olabiliyor. Bir anda kendinizi bomba etkisinde bulabiliyorsunuz. Hele ki sonlarda karmaşadan dolay yakalanırsanız durum tabi ki daha üzücü oluyor.

Super Bomberman R Online tüm platformlarda oynaması tamamen ücretsiz bir oyun. Yine de özel paketlere para harcayarak farklı ve ikonik karakterlerin kilidini açabiliyorsunuz. Evet oyunda bir karakter sistemi var ve her karakterin kendine has özellikleri bulunuyor. Kimi daha hızlı hareket ediyor kimi ise başlarken daha güçlü bombalar bırakabiliyor. Özel karakter paketlerine baktığımızda ise Naked Snake, Raiden, Lance, Alucard ve Old Snake gibi farklı serilerden bilinen karakterlere yer verildiğini görüyoruz. 

Super Bomberman R Online inceleme

Oyun sunum ve arayüz açısından biraz karışık bir yapıya sahip. Bence daha sade bir arayüz ile oyuncuyu boğmadan bir sistem sunulabilirmiş. Diğer taraftan beni en çok üzen nokta ise sunucu ve yükleme süreleri oldu. Hem sunucuya bağlanma hem de oyunun normal yüklemeleri bu kapasitedeki bir yapım için çok uzun sürüyor diyebilirim. Tabi sunucu tarafında oyuncu sayısının etkisi de var.

Sonuç olarak Super Bomberman R Online keyifli ve serinin özüne sadık kalan bir yapım. Fakat oyuncuyu bağlama anlamında çok fazla içeriğe ve o kalitede bir sunuma sahip değil. Arada açıp oynamalık, stres atmalık bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Zaten ücretsiz olduğu için bu tarz oyunları seviyorsanız Super Bomberman R Online'a bir şans verebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Super Bomberman R Online inceleme
İlginizi Çekebilir