SWOTF: Bir Türk Uzay Oyunu

Merlinin Kazanı 21.01.2011 - 14:45
Her şey bir şakayla başladı.
Günümüz online tarayıcı oyunlarının ard arda çıkmaya başladığı bir dönemde artık o kadar çok seçenek mevcut ki dolayısı ile artık kalite de iyice düşmeye başladı.

İşte böyle bir dönemde bir kaç mühendis arkadaş bu tarz oyunların kalitesini yükseltmek ve türk oyun sektörüne bir şekilde katkıda bulunmak üzere bir online oyun geliştirdiler.

SWOTF: Bir Türk Uzay Oyunu
SWOTF yani Space Warriors of the Future adlı sitenin tanıtımı kısaca şöyle;

"SWOTF uzayın sır dolu derinliklerinde geçen bir strateji oyunudur. Büyük bir uzay imparatorluğu kurmak için; koloniler oluşturmalı ve bunları diğer imparatorlukların saldırılarından korumalısın."

Sitenin kurucularından Ersel Bora'ya bu oyunun kuruluş aşamasını sorduğumuzda ise verdiği cevap çok hoş.

"Biz İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinden 2  online strateji oyunu hastası  arkadaş olarak piyasadaki oyunlardan daha iyi bir oyun yapmak için bu işe giriştik. Şakayla karışık başladığımız bu işte bizlere bir çok oyundaki, oyuncu kitleleri destek verdiler. Ardından kendimize masrafları karşılayabilmek için finansör bulduk ve ortak olduk. Tam 9 ay süren çalışmanın ürünü olarak SWOTF ortaya çıktı.  15 Ocak günü oyuna start verdik. Şu an 350 üyemiz var. Oyun piyasadaki diğer uzay oyunlarına benzese de birçok ayrıldığı nokta var. En önemli tarafı bu oyun %100 yerli bir oyun ve tamamen Türk Malı."

Türk oyun sektörüne bir katkıda benden olsun derseniz buyurun SWOTF'a.

Yorumlar 42
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 17:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
SWOTF: Bir Türk Uzay Oyunu
İlginizi Çekebilir