Take2 CEO'su GTA modlarının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı

Ersin Kılıç 3.08.2021 - 17:49
GTA modlarının kaldırılması ile ilgili nihayet bir geri bildirim geldi ve Take2 CEO'su konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz ay Take2 bir karar almış ve GTA modlarını yavaş yavaş yayından kaldırmaya başlamıştı. İrili ufaklı birçok modun yanı sıra GTA Underground ve yapay zeka ile kaplamaların yükseltildiği HD modu gibi bilinen GTA modlarının da yayından kaldırıldığına şahit olmuştuk. Take2'nun mali raporları ve yatırımcılara yaptığı açıklamalarında konuyla ilgili bir geri bildirim de geldi.

GTA modlarının kaldırılmasıyla ilgili açıklama geldi

Firmanın GTA V satışları gibi mali raporlarının açıklandığı bu dönemde Take2 CEO'su Strauss Zelnick, GTA modlarıyla ilgili bir açıklamaya da yer verdi. Bu açıklamada oldukça net ve kısa bir ifadeye yer veren Zelnick, normalde esnek olduklarını ama firmaya ve markaya zarar verdiğini düşündükleri içerikleri kesinlikle yayından kaldıracaklarını belirtti. Zelnick şu ifadelere yer verdi; "Bu konuda oldukça esneğiz ama firmanın ekonomisi tehdit altındaysa veya markayı kötü yansıtacak bir içerik varsa yayından kaldıracağız." 

Take2 CEO'su GTA modlarının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı

Açıkçası bazı içeriklerin yani GTA modlarının markaya zarar verdiğine katılabiliriz, bu konu tartışılabilir. Fakat HD mod gibi grafikler üzerine etki eden ya da oyuncuların çok daha keyif aldığı modların firmayı nasıl tehdit edebileceğini anlamak gerçekten güç. Bu durum ayrıca GTA V ya da GTA IV ile alakalı değil serinin San Andreas gibi oyunlarına yapılan modlar da yayından kaldırılıyor. Modlar ile çok daha keyifli bir hale gelen eski oyunları orjinal hali ile oynamak şu an için çoğu oyuncunun tercihi değil. Yine de bazı GTA V modları hala indirilebilir durumda. Bu modlara bir müdahale gelip gelmeyeceği ise belli değil.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 10:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2021 23:27
Siz oyuncular (ben daha oynamadım) bazı firmaların hötünü fazla şişirirseniz size bu yol, su, elektrik, yüksek ego, tekelcilik ve baskı olarak geri döner. Haklı sebeplere eyvallah ama şişkin höt ve çantada keklik müşteri sendromu kaynaklılara hayır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 20:54
Adam açık açık söylemiş firma ekonomisi demiş adamın derdi para işte herkes markaya takılmış. ESKİ OYUNLARA AİT kaliteli modları kaldırıp oyuncuları GTA5 e çekme niyetindeler. GTA6 gelene kadar koyunları tavukları GTA5 kümesinde yemleyecekler böylece GTA5 satışlarını GTA6 reklamlarıyla doyuma ulaşır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 15:04
Ya bıraksınlar bakıyorlar gtayı daha kaliteli bir hale getirmişler kıskanıyorlar işte kendileri yapsın dicem uğraşmak istemiyorlar paraları indir satışlar tam düştüğü zaman patlat bir gta 6
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 13:59
aynen türkçe yama yaptınmı firması zarar görür zamanında az kafalarına vurmamış atalarımız
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 4.08.2021 04:29
Bu açıklama bizi kesmedi. Eylenceli ve markaya zarar veren modlar neden kaldırılıyor?!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Take2 CEO'su GTA modlarının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı
İlginizi Çekebilir