Tamamen özelleştirilebilir DualSense Edge kontrolcüsü duyuruldu

Alparslan Gürlek 23.08.2022 - 22:01
Sony Gamescom sırasında yaptı yine yapacağını! Tamamen özelleştirilebilir ve fena görünen DualSense Edge kontrolcüsü tanıtıldı.

Sony Interactive Entertainment hem gösterilen bir video hem de uzun uzadıya bir blog yazısı ile yeni DualSense Edge kablosuz kontrolcüsünü duyurdu. Tamamen özelleştirilebilir olmasıyla dikkat çeken kontrolcü yakında oyuncuların yeni favorisi olmaya hazırlanıyor.

Ultra özelleştirilebilir kontrolcü DualSense Edge

"Ultra özelleştirilebilir" Sony'nin yeni kontrolcüsünü tanımlamak için kullandığı bir ifade. Yayınlanan özelliklere baktığımızda ise bu ifadeyi kullanmakta ne kadar haklı olduklarını görüyoruz. Stick hassasiyetinden tutun özel düğme yapılandırma seçenekleriyle baştan aşağıya kendinize göre özelleştirebileceğiniz yeni kontrolcü geliyor. Aynı zamanda yaptığınız yapılandırmaları profillere kaydederek çoklu profil desteğiyle oynadığınız oyun türüne göre istediğinizi yükleyip kullanabileceksiniz. Bu da kolun farklı türlerde oyunlar oynarken kolaylık sağlayacağını gözler önüne seriyor.

Tabi DualSense Edge kontrolcüsünde fiziksel olarak da çubuklarını ve arka düğmelerini değiştirme imkanınız olacak. Tabi bu yedek çubuklar ayrı olarak satılacak, bunu da belirtmeden geçmeyelim. Aynı zamanda doğal olarak orijinal kontrolcüde olan haptik geri bildirim, uyarlamalı tetikler gibi bütün özellikler de yine yeni kontrolcüde bulunacak.

Tamamen özelleştirilebilir DualSense Edge kontrolcüsü gösterildi

Kontrolcünün tasarımı sırasında birçok profesyonel eSpor oyuncusunun geri bildirimleri de dinlenmiş. Dolayısıyla oyuncuların da emeğinin olduğu, oyunculara yönelik bir kontrolcünün geldiğini söyleyebiliriz. Sanat yönetmeni Daisuke Kurihara, DS Edge için şunları söylüyor:

"Bu kontrolcüyü oluşturma fırsatı, ekibimiz için gerçekleşen bir rüyaydı. İster rekabetçi bir oyuncu, isterse oyunlarını kişiselleştirmek için daha fazla seçeneğe sahip olmaktan hoşlanan biri olsun, oyuncuların kendi benzersiz oyun tarzlarına göre öğeleri denemelerini ve kişiselleştirmelerini sağlayan bir kontrol cihazı oluşturarak ikonik PlayStation kontrol cihazlarının mirasını geliştirmek istedik. DualSense Edge kablosuz kontrol cihazı ayrıca, DualSense kontrol cihazından ilham alan farklı bir siyah-beyaz denk şeması ve dokunmatik yüzey ve tetik yüzeylerinde benzersiz bir PlayStation şekilleri deseni de dahil olmak üzere, oyuncuların beğeneceğini umduğumuz bir dizi düşünceli tasarım dokunuşuna sahiptir."


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 05:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2022 09:37
Onemli olan sarj suresi. Ps5 Kontrolcu 6 saat maksimum calisabiliyor. 4unkisi boyle degildi. yazik etmisler ya devrim gibi alete.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tamamen özelleştirilebilir DualSense Edge kontrolcüsü duyuruldu
İlginizi Çekebilir