Tarzıyla dikkat çeken Türk oyunu URUZ, Steam'de çıktı

Ersin Kılıç 2.10.2020 - 12:52
Uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve Dede Korkut hikayelerinden yola çıkarak Orta Asya'nın mistik dünyasına gireceğimiz URUZ, Steam'de çıktı.

URUZ Er Kişinin Geri Dönüşü uzun süren geliştirme aşamasından sonra bugün Steam üzerinden yayınlandı. 2017 yılında Steam Greenlight aşamasından geçen oyun Orta Asya'da mistik bir maceraya atılmanız için sizi bekliyor. Özellikle piksel art grafik tarzı ve iki boyutlu aksiyonu ile dikkat çeken bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun videosu ve Steam açıklaması şu şekilde;

URUZ Er Kişinin Geri Dönüşü Steam'de çıktı

Uruz destanını oynayarak yaşayın! Uruz; tamamı sanat eseri olan piksel grafiklere sahip, Orta Asya Türk mitolojisine ve kültürüne dayalı, fantastik bir dünyada geçen, aksiyon ve macera oyunudur. Muhteşem müzikler ve sürükleyici hikayesi ile birbirinden değişik görevler yaparak deneyim.

Uruz hikayesi

Uruz, Orta Asya’nın mistik dünyasında yol alan bir figürün başından geçen maceraları deneyimlediğimiz pixel platform tarzında bir oyundur. "Uruz: Er Kişi'nin Dönüşü"; Oğuz Türklerinin bilinen en eski epik yazılı destanlarından birisi olan ve göçebe Türk halklarının sosyal yaşam tarzı ve inançlarından ipuçlarını keşfedebileceğimiz "Dede Korkut Hikayeleri"'nden esinlenerek yapılmıştır. Kitaptaki "Kazan Bey'in oğlu Uruz'un tutsak ediliş hikayesi" destanı oyunun temel çıkış noktasıdır.

Bu hikayede Salur Kazan'ın oğlu Uruz'un esaret altında kalana kadar hiç savaş görmediğini(bu yüzden babasına ava gitmek için baskı yapmasını), av sırasında Kazan Bey ve Uruz'un haydutlar tarafından nasıl saldırıya uğradığını, Uruz'un savaşa nasıl girdiğini ve esir alındığını, Burla Hatun'un oğlunun tehlikede olduğunu öğrendiğinde nasıl tepki verdiğini, Kazan Bey'in haydutları nasıl takip ettiğini ve Uruz'un kaçması için ona nasıl yalvardığını, Burla Hatun'un ve Kazan Bey'in adamlarının Uruz'u kurtarması için Kazan Bey'e nasıl yardım ettikleri anlatılmaktadır.

Oyunumuz ise bu destanın bittiği yerden başlamaktadır. Destanın sonunda Oğuzlara tutsak düşmüş olan Kara Tekfur kalesi yağmalandıktan ve tarumar edildikten sonra serbest bırakılmıştır. Uruz büyümüş, yiğit ve bahadır bir savaşçı olmuştur. Kara Tekfur ise içindeki intikam ateşi ile yanmakta, sefil bir adam olarak gecelerini hanların karanlık köşelerinde geçirmektedir.

Tarzıyla dikkat çeken Türk oyunu URUZ, Steam'de çıktı

Bu gecelerin birisinde karanlık bir adam, kendisine yardım etmesi karşılığında ona eski gücünü tekrar kazanmasına yardım edebileceğini söyleyince Kara Tekfur düşünmeden bu teklifi derhal kabul etmiş ve ikisi beraber, daha önce kimsenin gitmediği Kuzeydeki donmuş topraklara doğru yolculuklara çıkmışlar, burada yer altı dünyası "Tamu"nun kapılarını tutan sihirli bir tılsımın bulunduğu karanlık dehlizler içinde gizlenmiş bir mağaraya ulaşmaya çalışmaktadırlar. Uruz ise mistik ve esrarengiz bir rüyanın ardından o gün otağındaki mahzende serili yatağında heyecanla uyanmış ve babası Salur Kazan'ın akşam vereceği şölende yiyeceği kuzu tandırı düşünerek güne başlamıştır... İşte hikayemiz burada başlamaktadır.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2020 08:05
Oyun çok güzel görünüyor. PCden başka platformlara da gelecek mi acaba? Nintendo Switch, Ps Vita veya Ps4'e.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2020 17:49
Fiyatı bu tip bir oyuna göre çok pahalı 40 lira nedir arkadaş insan Türkiye için indirimli bir fiyattan çıkarır. Tahminim 15-20 lira arasında çıkar diyordum en fazla 30 verilir. Oyunu almaktan vazgeçtim.
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2020 22:08
indie gamelerin standart fiyatı 15 dolar zaten. 40tl baya ucuza veriyor. Gerçekten 40tl dediğin nedir güzel bir indie game için.
Naru61
Naru61 4.10.2020 04:32
Arkadaşım 40tl para mı bu devirde.15-20 tl ne.Ortada emek var emek.Türkiye’de güzel oyun çıkıyor.Ama sen ve senin gibi kafalar bu oyunları baltalıyor.Sen alma kardeşim inan ki hiçbir şey olmaz.Pintisiniz,cimrisiniz.Sürekli bir indirim,pazarlık,ucuzculuk,kendine göre fiyat belirleme çabasınızdasınız.Yeter yahu yeter!
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2020 13:28
Oyundaki emeği görmüyor musun. 3 dolara mı satsınlar oyunu? Oyun zaten Türkiye'de en çok satışını yapacak, siz de para vermeyeceksiniz. Ondan sonra niye Türkiyede güzel oyun çıkmıyor. E pintisiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2020 06:48
oyunun müzikleri tarzı ve karakterleri ben türküm diye bağırıyor. Bence küresel işler başardıktan sonra bu tarz değerlerimizi empoze etmeliyiz, ilk fırsatta değil.
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2020 14:38
Allah aşkına alma , vallahi alma sen. bişeyini beğenmezsein ondan sonra her yerde yerin dibine sokarsın oyunu. 40 tl verir kötülüyerek 5000 tl alırsın. git o paraya bi hamburger menü ye. yerken belki sesin kesilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 3.10.2020 15:27
gerçekten çok güzel olmuş ilk fırsatta alıcam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2020 14:46
Müziği verince bir değişik oldum lan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tarzıyla dikkat çeken Türk oyunu URUZ, Steam'de çıktı
İlginizi Çekebilir