Taşınabilir konsollara yeni tehdit; akıllı telefon

Murat Halilbeyoğlu 4.05.2011 - 12:49
Hükümdarların tahtları sarsılıyor mu?
Oyun camiasındaki en kıyasıya rekabet şu sıralar hiç kuşku yok ki PC, Xbox 360 ve PS3 arasında geçiyor. Oysaki bu savaşın farklı bir cephesi de mevcut; taşınabilir konsollar.

Taşınabilir konsollarda PSP ve Nintendo 3DS'in rekabetinde ise bölgesel olarak değişmekle birlikte genel bir Sony hakimliği de söz konusu Ancak bu ikiliye öyle bir rakip geliyor ki işleri tamamen değiştirebilir; akıllı telefonlar. Özellikle Android ve iOS'un başarılı gelişimleri, bununla birlikte nVidia'nın ve ATI'nin donanımsal katkıları ile mobil cihazlar artık konsolların enselerinde belirir oldu.

Taşınabilir konsollara yeni tehdit; akıllı telefon
Nitekim son rakamlar gösteriyor ki her üç yetişkinden birisinin mobil oyunları oynuyor. Akıllı telefon kullanıcılarının telefonda geçirdikleri zamanın yüzde 47'si oyunlar ve sosyal ağlarda geçiyor. Bu da doğal olarak mobil oyun pazarını oldukça heveslendiriyor.

Elbette gerek PC ve konsollar, gerekse PSP ve DS (ve çıkarsa farklı taşınabilir konsol) hayatımızda olmaya devam edecek. Belki isimleri değişecek ancak yine de bizler onları seve seve kullanacağız, fakat gözden kaçmaması gereken önemli nokta ise akıllı telefonlarında yavaş yavaş bu sektörde kendisini kanıtlamaya başlamış olmasıdır.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 07:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2017 17:01
Real racing 3 kalitesinde bir yarış simulasyonu çıkaramamalarından belli mobil konsolların ne kadar ileri olduğu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Taşınabilir konsollara yeni tehdit; akıllı telefon
İlginizi Çekebilir