Team Meat yeni nesle oyun geliştirmeyecek

Berkant Jeff Akarcan 11.03.2013 - 19:09
Başarılı bağımsız oyun yapımcısı ekip konsol pazarının küçülmeye yüz tuttuğunu düşünüyor
Super Meat Boy ile bağımsız oyunlar arasında kendine büyük ve güçlü bir yer edinen Team Meat'in iki kurucusu (ve hala iki üyesi) Edmund McMillen ve Tommy Refenes, geleceğe dair planlarını açıkladı.

Team Meat yeni nesle oyun geliştirmeyecek


Ev konsollarına oyun geliştirmek konusunda üretici firmanın getirdiği kısıtlamalar yüzünden, konsollara oyun yapmanın inanılmaz derecede pahalı olduğunu ve çok zaman aldığını söyledi.

Eurogamer'a verdiği röportajda Tommy Refenes, "bu konsollara oyun yapmak çılgın derecede maliyetli" dedi ve sözlerine şöyle devam etti; "Eğer bil bilgisayarınız varsa, Steam platformuna oyun yapmak sıfır maliyetli. Playstation'a veya Xbox'a veya Nintendo'ya baktığınızda; binlerce dolarlık geliştirme kiti satın almalısınız, sertifikasyon için para vermelisiniz, test için para vermelisiniz, yerelleştirme için para vermelisiniz - bunları yaptıktan sonra kendinize dönüp şunu diyorsunuz: 'Diğer platformlara oyun yapabilirdim ve daha kolay olurdu'."

Team Meat'in Wii U veya yeni Xbox veya Playstation 4'e oyun yapıp yapmayacağı konusunda da, Refenes "pek gözükmüyor" diye cevap verdi.

Team Meat yeni nesle oyun geliştirmeyecek


"Konsollara oyun yapmakla ilgili tüm stresi biliyoruz. Öte yandan Steam, iOS veya Google Playstore'a oyun yapmanın stresiyle ve konsola oyun yapmak için girilecek dertlerle karşılaştırınca 'bu vakte ve bu baş ağrısına değer mi? diyorsunuz. Bundan bir kaç yıl önce [o vakte ve baş ağrısına] değerdi çünkü Edmund, ben ve [Braid'in yapımcısı] Jon Blow gibi insanlar için oyunlarını yayınlayabilecekleri tek platformlar onlardı. Ama artık tek platform konsollar değil ve onlar artık Steam'le kontağa geçip oyununuzu oraya koydurup destek sağlatmakla kıyasladığınızda zor platformlar."

Tabi Team Meat, platformlar arası durumu bu şekilde değerlendirirken, Refenes'in de sözlerinde hatırlattığı Jon Blow, Playstation 4'e oyun yapmak için Sony ile münhasırlık anlaşması imzaladı ve yeni nesil konsollarla ilgili heyecanını belirtmişti.

Ev konsolu pazarının da gittikçe küçüldüğünü vurgulayan Refenes, varolan konsol ve donanım pazarının yok olmaya yüz tutacağını ve bir sonraki konsol neslinin son nesil olacağını iddia etti. Şu an yapılan her şeyin artık son adım olduğunu söyledi ve ekledi: "iPad çıktığı zaman tek bir haftasonunda, bir konsolun bir yılda yaptığı satışı yapıyor."

Bakalım gerçekten bu konsol nesli, son konsol nesli mi olacak ve Steam / AppStore gibi platformlar liderliği ele alacak mı? Elbette bu konuda son sözü Steam Box çıktığı zaman söyleyecek.
Yorumlar 22
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Team Meat yeni nesle oyun geliştirmeyecek
İlginizi Çekebilir