Tech Radar sitesi: "PC platformu en iyisi" diyor

Ecem ulgen 3.06.2010 - 12:31
Tech Radar sitesi: "PC platformu en iyisi" diyor

        Ünlü bir teknoloji haber sitesi olan TechRadar'ın, PC platformunu diğer platformları ezercesine nasıl savunduğunu beraber okuyalım:

        Bir yandan Xbox, bir yandan Playstation, bir yandan da Wii… Hepsi birbirleri içinde bir savaş halindeyken aslında öyle bir oyuncu grubu var ki, sessizce köşelerine çekilmiş mutlu bir şekilde gelmiş geçmiş dünyanın en büyük icadında oyunlarını oynuyorlar. Nerede mi? PC’de...

        PC; "Outlook", "Internet" vs. gibi amaçlarla kullanılmasının yanında, ayrıca en rahat oyun oynanılabilen bir platform olarak da yerini koruyor ve en azından da "Wii Sports'taki" gibi kendinizi incitebileceğiniz hareketler yapmanıza da gerek kalmıyor.

        Sizlere PC’nin neden en iyi oyun platformu olduğunu şu 12 madde ile açıklayalım:

*1. Fare ve klavye desteği

        Konsolcular ellerinden kontrolleri düşürmüyor olabilirler, ancak oyunu fare ve klavyenin birleşimiyle oynamak gibisi yok. Sadece ‘shooter’ türündeki oyunlar için değil, her tür için geçerli bu. Ayrıca analog kontrollere göre daha hızlı ve daha dengeli bir sistemi var.

*2. Yüksek çözünürlükler

        Microsoft ve Sony oyunlarındaki "Gerçek HD" kalite için birbirlerine bağırsalar da -ki bazı oyunlarda bu yok bile- PC, oyunları 1080p ve yüksek çözünürlüklerde mutlu mesut bir şekilde oynatabiliyor. 1280x1024 lük bir çözünürlük bile 2001'de moda idi, artık orta seviyeli bir ekran bile 1600x1200’lük bir çözünürlüğü kaldırabiliyor.

*3. Bedava eklentiler

        Sony konsolcuları, LittleBigPlanet sitesindeki eklentilerle uğraşırken, PC oyuncuları ise istediklerini yapabiliyorlar. Modifikasyonlar, birçok eklentiler, tam dönüşümler, resmi olmayan ek bölümler ve daha bir çok şey… Kısacası her şeyi oyunlarına bedava bir şekilde ekleyebiliyorlar.

*4.Güncellenebilen donanım

        Yukarda bahsedilen çözünürlük ve detaylara bakarsak, yepyeni bir PC’nin konsollara nazaran daha bir çekici geldiği belli. Oyunu en yüksek seviyede açamasanız bile, ekran kartı ve işlemcilerin fiyatı git gide düştüğü için cebinizi yakmayacak bir şekilde bilgisayarınızı güçlendirebiliyorsunuz. Ve ayrıca bu işlem sizi, bir yıl kadar rahatça idare edebiliyor.

*5.Daha ucuz oyunlar

        Sony, Microsoft ve Nintendo, lisans ve basım masrafları nedeniyle konsol oyun fiyatlarını da doğal olarak yükseltiyor. İkinci el oyunlar bile PC’nin sıfır oyunlarından daha fazla maliyet taşıyor.

*6.Tek bir online servise bağlı değilsiniz

        Xbox Live ya da Playstation Network gibi sadece tek bir yere bağlı değilsiniz. Uzun süren indirme süreleri, anlamsız lisans kabul adımları, ya da DRM gibi konsol sınırlamalarını da çekmek zorunda değilsiniz.

*7.Oyunu online oynayabilmek için ekstra bir paraya gerek yok

        Yalnızca Xbox Live bu işi paralı yapsa da, yakında Sony’nin de böyle bir şey yapmayacağını nereden biliyoruz? Ve evet, Xbox kullananlar bedava Silver servisten yararlanabilirler, ama siz neden bunu isteyesiniz ki?

*8.Sınırsız kapasite

        XBOX360, bir DVD’nin kapasitesi kadar bir alan ile sınırlı neredeyse. PS3 ise abartılı Blu-Ray girişi ve zorlayıcı yüklemeler ile sorun yaşatıyor; ama diğer yandan PC kullanıcıları ise sınırsız bir alanın tadını çıkartıyorlar.

*9.Save Game yardımı

        Pc oyuncuları, hataları düzeltmek ve bölümler atlamak için data ve save dosyalarını indirebiliyorlar. Bunu bir de Wii ile yapmayı denesenize!

*10.Eski oyunlar için resmi olmayan yamalar

        Pc oyuncuları, "Vampire: The Masquerade" gibi resmi yardımların kesildiği oyunlar için, fanların büyük bir çaba sarf ederek kodladığı yamaları kullanarak, eski oyunları da oynayabiliyorlar.

*11.Terk edilmişler

        Buradaki ima, aslında artık satın alamayacağınız oyunlar. Çok fazla sayıda PC klasiği bulunuyor, ancak üzerlerinden epey yıl geçmiş. Ancak çözümü de bulunuyor, oyunları bedava ve yasal olarak indiribiliyorsunuz!

12.Kırmızı ölüm ışığı yok

        Bu sorun sadece Xbox platformunda bulunuyor; ancak isteyeceğiniz en son şey ise, siz oyun oynarken makinenizin mefta olması!

        Eminiz ki pek çok oyuncu bu maddelere katılacak, pek çoğu da haksız bularak katılmıyacaktır... Ancak yine de PC'nin sağlam bir savunması olduğunu da kabul etmek gerek.

KAYNAK
Tech Radar sitesi: "PC platformu en iyisi" diyor
techradar.com


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 19:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tech Radar sitesi: "PC platformu en iyisi" diyor
İlginizi Çekebilir