Telltale Games, Stranger Things için grafik motorunu değiştiriyor

Ahmet Özçilingir 26.06.2018 - 11:36
Sonunda grafik motoru değişiyor

2004 yılında Telltale Games, Lua programlama dilini kullanan Telltale Tool adlı oyun motorunu geliştirmişti. Bu motor firmanın Sam & Max The Walking Dead, gibi oyunlarında , yaklaşık on sene boyunca kullanılmıştı.  Geçtiğimiz gün itibariyle Telltale Games, sevilen Netflix dizisi Stranger Things'in oyun projesi için bu motoru aşamalı olarak değiştirme kararı aldı.

Telltale Games, yeni grafik motoruna geçiyor

Gelen bilgilere göre, bu grafik motoru değişimi, Telltale'nin geliştirdiği oyunların çıkış takviminin de değişmesine neden oldu. The Wolf Among Us: Season 2'de yaşanan ertelemenin sebebi de bu oyun motoru değişikliği.

Telltale Games'in, Telltale Tool oyun motorunu terk ederek Unity motoruna geçiş yaptığı bildirildi. Telltale Tool motoruyla gelecek son oyunun The Walking Dead: Final Season olacağı, The Wolf Among Us: Season 2'nin ve Stranger Things'in Unity motoruyla geliştirildiği gelen bilgiler arasında. Geride bıraktığımız aylarda şirket içinde işten çıkartma ve şirkette yönetim yapısında kadro yenileme haberleriyle gündeme gelen Telltale Games'de görünen o ki yeni yönetim farklı kararlar alıyor.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Telltale Games, Stranger Things için grafik motorunu değiştiriyor
İlginizi Çekebilir