Tencent, Don't Starve yapımcısının çoğunluk hissesini satın aldı

Ersin Kılıç 23.01.2021 - 11:22
Çin merkezli teknoloji ve oyun şirketi Tencent, Don't Starve oyunlarından hatırladığımız Klei Entertainment firmasının çoğunluk hissesini satın aldı.

Tencent bu sefer de Klei Entertainment firmasının hisselerini satın aldığını duyurdu. Çin merkezli teknoloji ve oyun şirketi oyun dünyasının da en büyüğü olma yolunda emin adımlar ile ilerliyor. Bünyesinde Riot Games dahil olmak üzere oldukça büyük firmaları barındıran Tencent, bu sefer de Don't Starve oyunlarından hatırladığımız Klei Entertainment'in çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı.

Tencent firma satın almaya devam ediyor

Klei Entertainment resmi forumlarında stüdyo kurucusu Jamie Cheng bir açıklama yaptı ve bu satın almanın kendilerine daha fazla imkan sağlayacağını belirtti. Değişen oyun sektöründe daha rahat hareket edebileceklerini belirten Cheng, satın alma ile ilgili benzersiz deneyimler oluşturmak ve yapmak istediğimiz şeyin en iyisine odaklanmamız için olanak sağlayacak ifadelerine yer vermiş. Anlaşma şartlarına göre Klei oyun yapımındaki karararı ve operasyonlarını kendisi yürütmeye devam edecek. Ayrıca şirket personeli, yönetimi ve Jamie Cheng'in pozisyonunda da bir değişiklik olmayacak.

Klei Entertainment, Don't Starve ve Don't Starve Together oyunları dışında Invisible Inc., Oxygen Not Included, Mark of the Ninja, Shank ve Shank 2 gibi oyunlara da imza atmıştı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 02:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2021 15:28
Türkçe dil seçeneği de getirirler umarım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2021 16:16
bi an dont starve ın geliştiricisi artık tencent olcak sandım pubg gibi bir oyun olurdu büyük ihtimal. Buglarla dolu ve saçma güncellemeler alan bir oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2021 14:55
Tencent sektörü ele geçireyeah oyunlar elden gedeyeah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent, Don't Starve yapımcısının çoğunluk hissesini satın aldı
İlginizi Çekebilir