Tencent, Spec Ops: The Line yapımcısının çoğunluk hisselerini aldı

Ersin Kılıç 23.06.2021 - 13:19
Spec Ops: The Line ile özellikle hikaye anlatımı konusunda mükemmel bir işe imza atan Yager hisseleri Tencent tarafından satın alındı

Yager firmasının çoğunluk hisseleri Tencent tarafından satın alındı. Özellikle 2012 yılında piyasaya çıkan Spec Ops The Line ile mükemmel bir işe imza atan Yager, son olarak The Cycle isimli bir oyun ile karşımıza çıkmış fakat beklediği başarıyı yakalayamamıştı. Spec Ops The Line için de değeri zamanla anlaşılan ve özellikle hikaye anlatımı konusunda mükemmel olan bir oyun diyebiliriz.

Tencent, Spec Ops: The Line geliştiricisi Yager'in çoğunluk hissesini aldı

Daha önce farklı firmalara da yaptıkları yatırımlar ile sık sık gündeme gelen Tencent, bu sefer de Yager stüdyosunun çoğunluk hissesini satın aldı. Geçtiğimiz yıl azınlık hisselerini satın alan firma bu yıl stratejik iş birliği adını verdiği bu yatırımını bir adım daha ileri götürdü ve firmanın çoğunluk hisselerine sahip oldu. Buna rağmen yapılan açıklamada Almanya merkezli Yager firmasının bağımsızlığını korumaya devam edeceği ve stratejik danışmanlık ile birlikte teknoloji devinin (Tencent) geliştirme ve diğer kaynaklarına daha fazla erişim elde edeceği belirtilmiş. Ayrıca Yager firmasının mevcut şirket yapısı ve yönetimi de değişmeden kalacak.

Tencent, Spec Ops: The Line yapımcısının çoğunluk hisselerini aldı

Yager'in Genel Müdürü Timo Ullmann bu satın alma işlemi ile ilgili şunları söylemiş; "Tencent'in yeni yatırımı bize büyük bir güven duyduğunu ve yüksek bahisli PvPvE nişancımız olan 'The Cycle'ın yaratıcı ekseninin arkasındaki büyük potansiyele olan güveni gösteriyor. Bizim için çoğunluk hissesi, stüdyoyu ve geliştirilmekte olan oyunları genişletmek için kaynaklara sahip olduğumuz anlamına geliyor. Tencent ile artık YAGER için stratejik planlarımızı desteklemek için küresel olarak faaliyet gösteren güçlü bir ortağımız var.”

The Cycle isimli oyunun şu anda geliştirilmeye devam ettiğini ve YAGER'in yaklaşık 140 kişilik kadrosuyla Almanya'nın en büyük geliştirme stüdyoları arasında ilk 10 içerisinde yer aldığını da hatırlatalım.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 24.06.2021 06:39
Deneyimlenmesi gereken bir oyun.Beklentim pek yoktu ama hikayesi beni ters köşe yaptı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent, Spec Ops: The Line yapımcısının çoğunluk hisselerini aldı
İlginizi Çekebilir