Tetragon inceleme

Aleyna Yıldırım 8.09.2021 - 15:07
Tetragon inceleme içeriğimizde bir peri masalı kitabına benzeyen büyüleyici dünyasınada kaybolup zorlu bulmacalarını çözmeye çalışıyoruz.
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, XBox One
Tetragon inceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Bağımsız - Bağımsız
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Bulmaca,Platform
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 78
Artılar + Zaman sınırının bulunmaması
+ Keyifli ve çok fazla bulmaca
+ Rahatlatıcı müzikler
+ İçinizi ısıtan bir hikaye
Eksiler - Kontrollerin takılması
- Her ölümde bulmacanın baştan başlaması
- Geri alma mekaniğinin olmaması

Dinlenmek için ya da akşamın birkaç saat geçirmek için iyi bir bulmaca oyunu gibisi yoktur. Cafundo Estudio Criativo ve BUKA Entertainment'ın 2 boyutlu bir bulmaca oyunu olan Tetragon, inanılmaz derecede büyüleyici bir bulmaca deneyimini bizlere sunuyor. Oduncu olan Lucios ile çeşitli bulmacalar çözerken bir yandan da kayıp oğlunu bulmaya çalışıyoruz.

Tetragon inceleme

Tetragon inceleme

Zamanın başlangıcından bu yana TetraGen'in etrafında yüzen bir mücevher sayesinde Tetragon evreninde barış ve huzur dolu bir hayat sürmektedir. Ta ki gizemli karanlık bir enerjinin oluşturduğu TetraGen'i parçalayan bir yaratık gelinceye kadar. Bu sırada normal dünyada odunculuk yapan Lucios, oğlu Jerry ile her zamanki gibi ormanda çalışmaktadır. Jerry, ormanda gezinirken TetraGen'i parçalayan gizemli yaratık tarafından kaçırılır.

Tetragon'a açılan kapı 

Lucios doğal olarak oğlunu aramaya gider ve bir geçit bulur. Portaldan geçen Lucios, kendisini paralel evrende bulur. Lucios, oğlunu kurtarabilmek için gizemli karanlık bir enerjinin kaynağına ulaşıp yaratığı yok etmelidir. Lucios kendini her bir odası engellerle dolu garip bir dünyada bulur. Ayrıca içinde TetraGen'in bir parçası olan ve ona gizemli güçler veren bir fener keşfeder. Fener ile birlikte karşısına çıkan  her bulmacayı döndürebilir ve çıkışa ulaşabilmek için karşısına çıkan diğer engelleri aşabilir. 

Tetragon inceleme

Baş döndüren bir bulmaca oyunu

Tetragon, bulmaca türündeki oyunları seviyorsanız beklentilerinizi oldukça karşılayabilir. Bir bulmaca oyunu için bazı ilginç mekaniklere sahip. Tetragon'daki bulmacalar, orman ve kale gibi çeşitli konumlarda yer alıyor.  İlk birkaç bulmaca, Lucios'un çıkışa ulaşabilmesi için yalnızca birkaç sütunun yerine oturması gerektiğinden yeterince kolay gözüküyor. Lakin Lucios'un feneri bulması ile birlikte bulmacalar da zorlaşmaya başlıyor. Fener, bulmacalara yeni bir boyut kazandırıyor.

Oyunun belki de en önemli mekaniği olan odayı bir seferde 90 derece döndürme devreye giriyor.  Lucios feneri kullanarak tüm yapboz alanını döndürerek yerçekimi yönünü değiştirebiliyor. Bu da sütunları dikey ve yatay olarak döndürme imkanını bizlere vermiş oluyor.  Odayı çevirme özelliğini ise yalnızca Lucios bulmacanın bir yerinde bulunan yeşil bir taşın önünde duruyorsa kullanabiliyoruz. Odayı çevirirken veya sütunları hareket ettirirken oldukça dikkatli olmalısınız. Tek bir yanlış hareketinizle Lucios düşebilir ve bütün bulmacaya baştan başlamanıza sebep olabilir. 

Tetragon inceleme

Tetragon'da dört farklı dünyaya yayılmış 40'tan fazla bulmaca bulunmakta. Herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmadığından bulmacaların çözülme süresi  bireysel olarak oyuncuya bağlı durumda. Ne yapmanız gerektiğini zaten biliyorsanız bir seviyeyi birkaç dakika içinde bitirebilirsiniz. Lucios'u çıkışa ve bir sonraki bulmacaya nasıl götüreceğinizi çözerken takılırsanız oyunu bırakmak isteyebilirsiniz. Ara sıra kontrollerin düzgün çalışmaması  yüzünden Lucios'un düşerek ölmesi de bırakmak istemenizin sebepleri arasında olabilir.

Tetragon, takılıp kalırsanız bir bulmacayı nasıl çözeceğinize dair hiçbir ipucu sunmamakta. Bu nedenle oyunun uzunluğu hakkında net bir oynanış saati söylemek pek de mümkün değil. Oyunanış saati tamamen sizin ne kadar iyi bir bulmaca çözücüsü olduğunuza bağlı. 

Tetragon inceleme

Paralel evrendeki yolculuğun mutlu sonu 

Çoğunlukla Tetragon, bulmaca türündeki oyunları seviyorsanız beklentilerinizi karşılayabilir. Bazı yönlerden oyun, tipik bir bulmaca oyunu gibi hissettirirken sunmuş olduğu hikayesi ve farklı mekanikleri ile yeni bir deneyimi oyuncuya sunuyor. Dünyanın düzenini ve kuleleri manipüle etmek kimi zaman kafamızı karıştırırken kimi zaman da haritayı tamamen 90 derece çevirebiliyor olmak başınızı döndürebilir. Oyun çoğunlukla başarılı çünkü bulmaca tasarımlarının iyi olması bulmacayı çözdüğünüzde ilerlediğinizi hissettiriyor. 

Biz Tetragon'u oyarken kimi zaman zorlandık kimi zaman da bu masalsı dünyanın güzelliği ile büyülendik. Serin bir sonbahar akşamında, yorgun bir günün ardından biraz rahatlamak ve bulmaca çözmek istiyorsanız Tetragon'a bir şans tanıyabilirsiniz. Keyifli oyunlar dileriz. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tetragon inceleme
İlginizi Çekebilir