The Expanse, altıncı sezon onayını aldı

Özgür Deveci 25.11.2020 - 13:14
Daniel Abraham ve Ty Franck'ın roman serisinden uyarlanan bilim kurgu dizisi, Amazon tarafından altıncı sezon onayını aldı.

Mark Fergus ve Hawk Ostby tarafından geliştirilen Amerikan yapımı bilimkurgu televizyon dizisi The Expanse, altıncı sezon onayını aldı. Dizinin altın sezonu, aynı zamanda final sezonu olacak. Haber, dizinin 16 Aralık'ta yayınlanacak olan beşinci sezonundan önce gelmiş oldu. Bu da dizinin ikinci kez sona yaklaştığını işaret ediyor. The Expanse'in ilk üç sezonu Syfy'da yayınlanmıştı ve kanal geçtiğimiz yıl diziyi iptal etmişti. İptal edildikten kısa bir süre sonra Amazon tarafından hakları satın alınan dizi, dördüncü sezonuyla kaldığı yerden devam etti.

Başrollerini Thomas Jane, Steven Strait ve Cas Anvar'ın paylaştığı dizi, insanlığın güneş sistemini kolonileştirdiği ve Dünya, Mars ve Asteroid Kuşağı'ndaki insanların uzun zamandır birbirleriyle karşı karşıya olduğu gelecekte geçiyor. Günümüzden iki yüzyıl sonra, kayıp bir kişiyi arama çalışmalarında bir dedektif, bir buzkıran kaptanı ve savaşa engel olmaya çalışan bir diplomatın yolları kesişir.

The Expanse, altıncı sezon onayını aldı

The Expanse'in 5. sezonu 16 Aralık'ta yayınlanacak

Daniel Abraham ve Ty Franck (James SA Corey takma adıyla) tarafından senaryosu kaleme alınan The Expanse, New York Times'ın en çok satan kitap serisine dayanıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Dominique Tipper, Cas Anvar , Wes Chatham ve Frankie Adams gibi ünlü isimler yer alıyor. Dizinin yönetici yapımcılığını ise Naren Shankar, Andrew Kosove, Broderick Johnson, Laura Lancaster, Sharon Hall, Sean Daniel ve Hivemind'dan Jason Brown, Daniel Abraham, Ty Franck ve Dan Nowak üstleniyor. Mark Fergus ve Hawk Ostby tarafından geliştirilen dizide Shankar, tüm sezonlar için showrunner olarak görev alıyor.

Naren, Andrew ve Broderick final sezonuyla ilgili heyecanlarını "The Expanse'nin tüm oyuncu kadrosuna ve set ekibine, geçtiğimiz sezonlarda seriye kattıkları sıkı çalışma ve sevgi için teşekkür ederiz." sözleriyle dile getirdiler. Amazon Studios'un televizyon dizilerinden sorumlu başkanı Vernon Sanders ise, "The Expanse'ın inanılmaz derecede sadık ve tutkulu hayranları için hak ettikleri seriye tatmin edici bir son verebildiğimiz için çok mutluyuz. Beşinci ve altıncı sezonu seveceklerini biliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Son olarak dizinin beşinci sezonunun 16 Aralık 2020 tarihinde yayınlanacağını belirtelim.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2020 20:19
erken bitirdiler cok yazık oldu. müthis bi uzay operası
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2020 00:07
neyi bitirmişler bilader devam ediyor işte
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Expanse, altıncı sezon onayını aldı
İlginizi Çekebilir